Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

Snadný vynikající koláč s ořechy

0.0
Snadný vynikající koláč s ořechy

Potřebné ingredience

Množství pro klasickou dortovou formu: KORPUS++150g másla ( 3 dílky), 180g hladké mouky (cca 10 lžic), 100g moučkového cukru ( cca 6,5 lžic), 1 žloutek NÁPLŇ++ 3 žloutky, 1 celé vejce, 170g cukru ( cca 10 lžic), 1 vanilkový cukr, 180 g ořechů ( lískové, vlašské....), sníh ze 4 bílků.

Postup přípravy

Na korpus smícháme žloutek s cukrem a změklým máslem, přidáme mouku a vypracujeme těsto, které necháme chvíli odležet. Mezitím si smícháme náplň ze žloutků, cukru, mletých ořechů. poslední vmícháme sníh z bílků.
Kousek těsta si dáme bokem, zbytkem vyplníme vymazanou a vysypanou dortovou formu, utvoříme malý okraj po obvodu. Na to vylijeme ořechvou náplň, posypeme zbytkem těsta rozmělněného mezi prsty a dáme péci do vyhřáté, 180 st předehřáté trouby, pečeme do zlatova. Chutná výborně.
POZOR pokud použijete dortovou formu, je lepší pod ní dát kus alobalu nebo plech, máslo z korpusu může trochu kapat!

Formu si vymažeme a vysypeme....

...vtlačíme těsto a vytvoříme malý okraj...

Umícháme náplň....

Vlijeme na těsto....

Na povrch rozdrobíme kousek těsta...

A pečeme pozvolna při 180 stupních...

:-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Hyzule 10. 7. 2011, 14:42
(Y) (L) (clamp) (clamp) (clamp)vyzkouším
lidare 10. 7. 2011, 14:34
(Y)koláč vypadá úžasně jedlý a myslím že když by se upekl třeba na normálním pekáči šlo by to krájet na čtverečky a pak šikmo a bylo by výborné cukroví i na nějakou oslavu či svátky,dík za dobrý tip (Y) (Y) (Y)
monky3 10. 7. 2011, 14:27
Katuš, moc děkuji za recept, koláč je vynikající, dala jsem ,lískové ořechy, jiné nemám a je znamenitý |:o) |:o) |:o) nahoru jsem těsto nedávala, jen na dno formy (Y) (L)díky
Údička 8. 5. 2011, 23:17
Tak ráno upečeno..je to rychlé, vláčné..ale nedalo mi to a ještě jsem do ořechové nádivky přidala rum. Všem tento recept doporučuji (clamp)
Vanusak 4. 5. 2011, 21:37
Určitě někdy vyzkoušíme, vypadá báječně! (clamp)
zdenka54 4. 5. 2011, 20:51
koláč jsem dělala už mockrát,u nás má veliký úspěch a taky se zdělají ořechy,když je velká úroda.Třetinu těsta dám do mrazáku,udělám náplň a na ní těsto nahrubo nastrouhám (stačí ztuhlé,je to za chvilku). Po upečení cik cak ozdobím bílou polevou.A protože je v těstě hodně másla,je NUTNÉ formu podložit,máslo nekape,ale teče ,-) Vřele doporučuji milovníkům ořechových náplní (Y) |:o) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie