Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

koláče z bramborového těsta s povidly,makem a meruňkama

0.0
koláče z bramborového těsta s povidly,makem a meruňkama

Potřebné ingredience

300g hl.mouky, 200g vařených brambor, 100g cukru, 100g tuku na pečení, 1vejce, 1/2 prášku do pečiva, maková nádivka nebo povidla nebo meruňková zavařenina, mouka na vál, vejce na potření , pečící papír.

Postup přípravy

Brambory nastrouháme a smícháme s moukou. Přidáme cukr, vejce, kypřící prášek, a tuk.
Zpracujeme tužší těsto, které vyválíme na pomoučněné vále na placku silnou asi 0,5 cm. Pomocí rádla z ní vykrajujeme kruhy a ze zbytku těsta pak vykrojíme asi 0,5cm silné proužky na ozdobení koláčů.
Kruhy přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme je vrstvou makové nádivky ( 1cm od kraje necháme volný) nebo můžeme zvolit povidla či meruňkovou marmeládu.
Z proužků těsta vytvoříme na koláčich mřízku, kterou i s okraji koláčů potřeme rozšlehaným vejcem. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 180C a pečeme , dokud okraje koláč nezezlátnou.
DOPORUČUJI KOLÁČE DĚLAT ROVNOU Z DVOJNÁSOBNÉ DÁVKY- PROTOŽE SE PO NICH JEN ZAPRÁŠÍ....ZAJÍMAVÉ JE UDĚLAT TŘEBA 2KUSY VELIKÁNSKÉHO KOLÁČE ,KTERÝ NAZDOBÍME RŮZNÝMI INGREDIENCEMI PODLE NAŠICH DOMÁCÍCH ZÁSOB-marmelády atd...MŘÍŽKY NA KOLÁČÍCH DĚLAT OPRAVDU RADĚJI TENČÍ, HODNĚ NABYDOU A VYPADÁ TO PAK ŠKAREDĚJI....
HODNĚ ZDARU

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Mafik 23. 9. 2010, 12:23
Díky Leni za tento receptík (L) dnes máme ve školce "Bramborové odpoledne" a máme donést nějaké dobroty z brambor. :-$ Váš recept se mi zalíbil, takže jsem se dopoledne na to vrhla ,už mám 3 plechy hotové a musím říct, že výborné |:o) (clamp) (clamp) Určitě budou chutnat i dětičkám a rodičům ^o) ALíbí se mi taky to, že se dají zužitkovat brambory, které třeba někdy zbudou od oběda. Ukládám si a určitě zase upeču. (radost) dělala jsme makové a povidlové a ty s mákem u mě vyhrály. Takže ještě jednou děkuji (flower) (flower) (flower)
cherrycake 15. 7. 2009, 11:27
(Y)
Ilonáček 13. 7. 2009, 18:59
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie