(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Věnečky z odpalovaného těsta - slané
Potřebné ingredience
1/8 l mléka, špetka soli , 50g oleje, 100g polohrubé mouky, 2 vejce...
Tvarohová pomazánka: 250g měkkého tvarohu, 100g másla (rostlinné nebo pomazánkové), mléko dle potřeby, sůl, 1 lžička mleté papriky, 150g sterilovaných kapií, trochu šťávy ze ster. kapií, 50g cibule.
Paštiková pomazánka: 200g játrové paštiky, 100g majolky, 1 vejce natvrdo, 2 kyselé okurky, 1/2 cibule, sůl, pepř.
Postup přípravy
Mléko, sůl a olej přivedeme k varu, přidáme mouku a mícháme tak dlouho, dokud se těsto nelepí na vařečku. Po částečném vychladnutí vmícháme vejce. Připravené těsto dáme do cukrářského sáčku, na vymazaný plech stříkáme věnečky a v horké troubě upečeme dorůžova. Proozřízneme a plníme pomazánkami... Tato část se mi jaksi nepovedla, měla sem zřejmě úzkou trubičku a prozříznout mi to nešlo, tak jsem slepila dvě dohromady a bylo dobře...:-)
Tvarohová pomazánka:
máslo, tvaroh, mléko, sůl, mletou papriku, šťávu z kaií vyšleháme a lehce vmícháme nakrájené kapie a nakrájenou cibuli. Lžičkou klademe do věnečků.
Paštiková pomazánka:
játrovou paštiku utřeme s majolkou, přidáme nastrouhané vejce, jemně nakrájenou okurku a cibuli, sůl, pepř. Vymícháme.
Tvarohová pomazánka:
máslo, tvaroh, mléko, sůl, mletou papriku, šťávu z kaií vyšleháme a lehce vmícháme nakrájené kapie a nakrájenou cibuli. Lžičkou klademe do věnečků.
Paštiková pomazánka:
játrovou paštiku utřeme s majolkou, přidáme nastrouhané vejce, jemně nakrájenou okurku a cibuli, sůl, pepř. Vymícháme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé