Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Nejčastější mýty o hubnutí.

0.0
Nejčastější mýty o hubnutí.

Potřebné ingredience

:)

Postup přípravy

Nejčastější mýty o hubnutí:


Mám to v genech:


Částečně to je toto pravda. Někdo prostě je předurčen aby měl cukrovku, nadváhu, k většímu střádání tuků nebo menší pohyblivosti. Za to, že to má někdo v genech opravdu nemůže. Ale může za to co s těmi geny dělá. Pokud rezignuje a nic nedělá tak sám sebe odsoudí k obezitě. Takového člověka čeká celoživotní boj s nadváhou. Ale i tento boj se dá vyhrát.

Pití velkého množství tekutin:


Pokud hodně pijeme tak opravdu nemáme pocit hladu a můžeme zaznamenat úbytek na váze. Problém je v tom, že v tomto případě hubneme svaly nikoliv tukovou tkáň. Jde o nejhorší způsob hubnutí. Nakonec se budete stejně muset najíst a jojo efekt se stoprocentně dostaví. Pití litrů tekutin patří mezi metody stejně jako je dieta modelek, které mohou napáchat v těle velké škody.

Najezte se naposledy v 5 hodin večer:


Dokud je člověk aktivní tak musí pokrývat své energetické potřeby. Pokud člověk pracuje na nočních směnách nebo je vzhůru třeba do půlnoci tak musí přijímat potravu. Dokud jsme vzhůru musíme živit své svaly mozek a orgány. Poslední jídlo jezte zhruba 3 hodiny před tím než jdete spát. Nejhorší situace ke které může dojít je, když vás v jedenáct hodin večer přepadne bílá nemoc a sníte půlku ledničky.

Muži hubnou snáz a rychleji než ženy:


Muži mají oproti ženám výhodu. Mají více svalové hmoty a rychlejší metabolismus. To znamená, že pokud se muž rozhodne zbavit tukové tkáně pohybovou aktivitou půjde mu to rychleji než ženě. Muži jsou oproti ženám lenivější pijí více alkoholu, zejména piva. Všichni asi známe pojem pivní břicho. Muži tak ztrácejí svou výhodu, kterou oproti ženám mají.

Obézní lidé mají dobré srdce a hubení jsou nerváci:


To platí jen částečně. Tuková tkáň opravdu za určitých okolností začne v mozku dělat to co je potřeba. Při podrážděnosti například vyšle signál ke zklidnění těla. Každý asi zná pojem obalovat nervy tukem. U některých obézních to, ale vůbec neplatí.

K hubnutí je potřeba silná vůle:

Pokud známe příčinu proč má člověk nadváhu stačí s touto příčinou pracovat a k hubnutí není silná vůle potřeba.

Proč tolik lidí věří v přípravky na hubnutí
Lidé rádi věří, že existuje snadné řešení jejich problému a vyloženě doufají, že ten kdo jim předražený preparát mluví pravdu.

Mám neodolatelnou chuť na sladké:

Říct, že mám nepřekonatelnou chuť na sladké je pro dietologa nic neříkající informace. Pro neustálou chuť na sladké je nějaký reálný důvod. Může to být například cukrovka, kompenzace nějakých psychických problémů nebo výrazné snížení fyzické zátěže (těžká fyzická práce, sportování). Je velkou chybou si sladké odpírat a nepátrat po příčině.

Pravidelně sportuji a jím jen střídmě a přesto nehubnu:

Možná to bude znít neuvěřitelně, ale většina lidí, kteří se snaží zhubnout jsou podviživení. To znamená, že svému tělu nedodávají dostatek živin konzumací nevhodných kombinací potravin. Například pojídáním jen jogurtů a ovoce. Čímž svému tělu nedodávají živiny, které pro svou činnost potřebuje. Vašemu tělu mohou chybět bílkoviny nebo tuky. Pak dochází k tomu, že si tělo vše "šetří na horší časy" a k hubnutí nedochází. Organismus je navíc touto "dietou" ve velkém stresu a to opět vede k dalšímu střádání.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 21. 7. 2009, 15:30
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie