Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Palačinky s povidly sypané mákem

0.0
Palačinky s povidly sypané mákem

Potřebné ingredience

1/2 l polotučného mléka , 4 dkg cukru, 1-2 vejce, 20 dkg polohrubé mouky, špetka soli, švestková povidla, mletý mák smíchaný s moučkovým cukrem, rozpuštěné máslo na omaštění palačinek, olej na pánev

Postup přípravy

Do mléka přidáme uvedené suroviny, dobře prošleháme metličkou a nejlépe na teflonové pánvi, minimálně potřené olejem upečeme tenké palačinky. Upečenou palačinku potřeme švestkovýma povidlama a přeložíme na polovinu. Povrch posypeme mletým mákem s moučkovým cukrem a pokapeme rozpuštěným máslem. Vhodné ke kávě, kakau, čaji s citrónem.

Tuto pochoutku jsem ochutnala na dovolené a tato kombinace, kterou jsem dosud neznala mi moc chutnala. Vím, že tyto palačinky budu dělat častěji, je to sice kalorická bomba, ale co naplat.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Pesinka 3. 10. 2010, 10:15
Hmmm..tak to věřím,že to musí být mňamka |:o) (Y)Určitě brzo vyzkouším..My jsme celá rodinka na sladký a povidla mám své domácí,bude to bomba ,-)Díky za inspiraci (hello)
Illen 4. 10. 2010, 22:18
@Pesinka (F) Petruš, opravdu je to mňamka, kdybych se nestyděla, tak jsem si objednala ještě jednu. Jenže jsem si říkala, co si o mně ten číšník pomyslí. Ale znovu říkám, kombinace palačinka, švestková povidla, mák a teplé máslo, to fakt nemá chybu. Vyzkoušejte, skutečně výborné. Mějte se moc hezky. (F) (jablka) (F) (jablka) (F)
rada27 15. 9. 2010, 12:56
dnes se chystám.Měli jsme to v jedné restauraci a bylo to naprosto super (Y)
Illen 3. 10. 2010, 8:39
@rada27 (F) Radko, děkuji Vám za Váš komentář (clamp), tuto kombinaci jsem dělala už několikrát a vždy se na tyto palačinky s mákem moc těším. Mějte se moc hezky. (F) (jablka) (F) (jablka) (F) (jablka) (F)
chochi77 28. 7. 2009, 13:35
dobrý den, píšete, že jste to ochutnala na dovolené.. já taky. na Peršlagu v jižních Čechách, tak jen jestli to není stejný zdroj. protože jsem to nikde jinde neviděla. a je to fakt zvláštní a moc dobrá kombinace (pl) hned bych si dala ;-) míša
Illen 28. 7. 2009, 20:55
@chochi77 (F) Míšo, dobrý večer, já jsem tuto pochoutku ochutnala ve Valticích v jedné restauraci v příjemném prostředí. Venku pršelo a já jsem se s manželem zastavila na oběd cestou z dovolené na Slovensku k bratrovi na Moravu. Po obědě si dal manžel kávu a medovník a já jsem dala na doporučení obsluhujícího číšníka a udělala jsem moc dobře. No a v sobotu už jsem je dělala doma, skutečně pochoutka. Mějte se moc hezky Ilona (F) (jablka) (F) (jablka) (F) (jablka) (F)
Ilonáček 27. 7. 2009, 21:21
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Illen 27. 7. 2009, 21:37
@Ilonáček (F) Ilonko, děkuji za potlesk, já jsem měla v restauraci jednu palačinku po obědě jako dezert, styděla jsem se dát si ještě jednu. Musela jsem to vydržet až domů. V sobotu jsem to už nevydržela. Byl to skvělý oběd. Vy bydlíte v oblasti Znojma a já jsem byla ještě 3 dny minulý týden u bratra v Bohuticích u Znojma. Mějte se hezky. (F) (L) (F) (L) (F) (L) (F)
Ilonáček 27. 7. 2009, 22:28
@Illen Mám v Bohuticích tetu. Jak je ten svět malý :-D :-D :-D (hello) (hello) (hello)
Illen 27. 7. 2009, 22:44
@Ilonáček (F) Tak to se tedy máte, já bráchu Petra Poláka a švagrovou Jarušku, bydlí hned na začátku jak začínají první domy, po pravé straně, když se jede od Moravského Krumlova. Mějte se. (F) (jablka) (F) (jablka) (F) (jablka) (F)
Ilonáček 28. 7. 2009, 10:25
@Illen Teta se jmenuje Anička Nádaská a myslím si , že moje sestřenice Eva s Jaruškou kamarádila. Fakt je ta naše zemička malinká (hello)
Illen 28. 7. 2009, 20:58
@Ilonáček (F) Ilonko, odpovídám až nyní večer, v práci já nemohu, jednak hodně práce a hlavně si to nedovolím z pracovního PC. To jméno Nádaská jsem u našich na Moravě určitě slyšela, ještě se zeptám naší Jarušky. Mějte se moc hezky (F) (L) (F) (L) (F) (L) (F)
Ilonáček 28. 7. 2009, 22:38
@Illen Jestli byla Jaruška za svobodna Nováková, tak určitě ano a pozdravujte ji (hello) (hello) (hello)
Illen 28. 7. 2009, 22:48
@Ilonáček (F) Ilonko, ano Jaruška byla za svobodna Nováková, nejmladší ze sourozenců, určitě jí zítra zavolám a (hello) vyřídím. Mějte se moc hezky, zase se někdy ozvu. (F) (flower) (F) (flower) (F) (flower) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie