Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

PALAČINKY ZE SODOVKY - bez mléka!

0.0
PALAČINKY ZE SODOVKY - bez mléka!

Potřebné ingredience

3 vejce
cca 400 g hladké mouky (+ - dle konzistence)
2 žluté sodovky ZON - citronovo jablečná, nebo jenom citronová (pozor - NE pomerančová!)

Postup přípravy

Tento recept jsem zdědila po mé babičce, která nám je dělala z těch klasických žlutých sodovek v minulém režimu....

Poté, co byla dceři diagnostikována alergie na mléko, jsme tento znovu začali používat a můžu vám upřímně říct, že TYTO PALAČINKY JSOU DALEKO LEPŠÍ, NEPŘICHYTÁVAJÍ SE PŘI SMAŽENÍ A JSOU RYCHLEJI USMAŽENÉ!!! Prostě mňamka!!!

A teď k receptu... Všechno smícháte dohromady, LIMONÁDY CCA 0,70 l - od oka... když dáte obě (1 litr, tak tomu prostě uzpůsobíte mouku).
Já šlehám a je dobré ihned smažit, abyste neztratili bublinky. I při smažení se vyboulí bubliny - nebojte, hned spadnou a nebude nic znát.

Opravdu se smaží rychleji, než s mlékem, a proto je to rychlovka.... Z uvedeného množství jsem zrovna včera nasmažila cca 20 ks.

Jak jsem zjistila z komentářů, dost lidí tuto limonádu/sodovku nezná... možná i z toho důvodu, že jednak jsou mladší ročníky a nepamatují si je z dob komunismu:-) a také, protože nelze koupit ve velký řetězcích. Na Moravě kupuju v síti ENAPO, viděla jsem ji i v Albertě... Je k dostání i ve skleněných láhvích po 0,33 l ...!!!

Určitě tato značka lze nahradit jinou sodovkou, jiné značky. Jen je důležité, aby byla sycená a aby byla průhledná. Pokud není čirá, obarví se hodně těsto a také to moc nechutná ...

DOBROU CHUŤ!!!

Tuto používám...

Anebo tuto...

Zmíněné bublinky :-)

A zmíněné bubliny při smažení :-)

Prodávají se i ve skle s obsahem 0,33 l

Ve skle s obsahem 0,33 l

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 29. 10. 2009, 9:43
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
petulisek 20. 10. 2009, 11:24
:-o :-o :-o :-o Týýý brďoo!!! Já tohle pila jako malá kdykoliv byla příležitost ;-) Ani jsem netušila, že se to ještě prodává! A dělávali jsme z toho i jakousi buchtu, budu muset probrat receptíky, proběhnout obchody a ozkoušet :-) Díky za připomenutí (F)
handymufna 20. 10. 2009, 9:11
.....a nedává se cukr!?díky vendy
Petulda 22. 10. 2009, 12:43
@handymufna Vendy, cukr se opravdu nedává... Ona ta limonáda je sladká. Však zkuste ... :-) Já je mám moc ráda i na studeno, odpoledne... jen máznu nutelou a (zajic) (jidlo)
raďulí 19. 10. 2009, 13:33
A kde prosím kupujete tu sodovku???? Taky mě to podle obrázku nic neříká.Ale vypadají super, ráda je zkusím.Nešlo by to nahradit něčím jiným - tedy tu limonádu.
Petulda 19. 10. 2009, 14:33
@raďulí Je pravda, že limonádu jsem ve velkých řetězcích neviděla, zkuste spíše menší... Nahradit se dle mého názoru dá, akorát zase najít nějakou žlutou a zároveň průhlednou... Vidíte, ani mě nenapadlo, že by se někde nedala sehnat... Anebo, když je nepoužíváte, tak je ani nehledáte, nevidíte ;-) ;-) ;-) Zkuste se mrknout... U nás je to síť ENAPO, viděla jsem je i v Albertu... Mošt to není, je to opravdu sycená sodovka :-)
Kikina1 19. 10. 2009, 12:57
No jo, já nevím, co to je ZON a ani dle fota mi to nic neříká :-| Na fotce to vypadá spíš jako nějaký jablečný mošt :'(

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie