(recept
si oblíbilo 16 návštěvníků)
Jemné kynuté těsto - jiné na kynutý koláč nedělám
Potřebné ingredience
500g polohrubé mouky, 3 žloudky, 100g másla, 80g moučkového cukru, špetka soli, 20g dzoždí, 1/4 l mléka, strouhanou citronovou kůru , Tvarohová náplň:, cukr moučka, tvaroh a zbylé bílky, Drobenka: 100g hrubé mouky, 100g jemného krystalového cukru, 100g másla, a trošku sádla (nemusí být) všechny suroviny rozemneme rukou
Postup přípravy
Máslo s cukrem a žloutky utřeme do pěny, přidáme vykynuté droždí s střídavě přidáváme mouku a mléko , sůl a citronovou kůru. Zaděláme vláčné těsto,které necháme v míse přikryté utěrkou a nebo ubrouskem na teplém místě vykynout. Těsto mi vyjde na 2 plechy. Vykynuté těsto rozděláme na dva díly a dáme na vymazaný plech. Ze zbylích bílků ušlehám tuhý sníh který zamíchám opatrně do tvarohu, tvaroh rozetřu to těstě a zdobím ovocem (rybíz, meruňky, rebarbora......atd.) a posypu drobenkou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
marska
(upraveno)
24. 7. 2010, 14:00
ÚŽASNÝ DĚKUJI DĚKUJE MARCELA
Kozlíci
(upraveno)
3. 10. 2009, 18:57
Pekla jsem minulý týden a opravdu byl skvělý těsto se rozplývalo na jazyku Moc děkuji jiný už zkoušet nebudu
blazken
(upraveno)
13. 10. 2009, 12:33
@Kozlíci
jsem moc ráda, že Vám moc chutnalo, opravdu je velice křehké a prostě mňamozní
Ilonáček
(upraveno)
3. 8. 2009, 22:09