Zobrazit přihlášovací formulář

Bezlepková dieta

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

univerzálna buchta - dorta, bábovka, vianočka, buchta

0.0
univerzálna buchta - dorta, bábovka, vianočka, buchta

Potřebné ingredience

4 vajcia, 20 dkg ml. cukru, 20 dkg ml. vlašských orechov, 3 pol. lyžice mantleru / bezl. múka/, 3 pol. lyžice bezl. kukuričnej strúhanky, 3 pol. lyžice oleja, 1/2 pr. do pečiva, sádlo,

Postup přípravy

4 vajcia šlaháme s 20 dkg prášk. cukru asi tak 10 -15 minut na huszú penu , potom pridáme pomaly 3 lyž oleja, potom orechy, múku, strúhanku a pr. do pečiva. všetko vymiešame a dáme piecť. Pečiem v stredne vyhriatej trúbe. - tak na 150 asi tak 40 minut, musíte skúsit špajlou či už je cesto upečené - pokial pečieme korpus na tortu pečieme ašte na slabšom 120 - 50 minut. ked nám povrch buchty zhnedne a urobí sa krusta hned ju prykryte papierom na pečenie a pečte dalej.
Upečenú buchtu posypte cukrom.
Každú formu poriadne vymažte vepřovým sádlom kludne aj 1 cm vrstvu - všude a vysypte bezlepkovou strúhankou./ aby sa vám dobre vyklopila/
Buchtu možte piect v tortovej forme je to perfektný korpus na tortu / v rodinných fotografiách ju mám odfotenú v albíčku Kubík na jeho narodky sme ju robily/. Tiež ju možte piect na plechu, vo vianočkovej forme a bábovkovej forme - prajem hodne zdaru pri pečení .:)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie