(recept
si oblíbilo 44 návštěvníků)
SKVĚLÝ DOMÁCÍ KEČUP od pani Lucie K. (luciášek) ID 8216 je opravdu moc dobrý letos ho chci opět znovu udělat děkuji za receptík kečep je opravdu vynikající

Potřebné ingredience
3kg rajčat, 4 větší cibule, 4 větší jablka, 3 stroužky česneku, 2 lžíce soli, 15 dkg cukru, 10ks cukerínu (sacharinu = umělé sladidlo ), 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 dcl octu, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky kari, 1/2 lžičky skořice, 1/2 lžičky sladké papriky, 1/2 lžičky pálivé papriky, 5-6 hřebíčků, 1a1/2 lžíce nového koření.
Postup přípravy
Rajčata nakrájíme na poloviny, jablka oloupeme a vykrojíme jádřince, cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Dáme do velkého asi 7L hrnce a přidáme ostatní suroviny. Vaříme 1a1/2 hodiny pod pokličkou a 1/2 hodiny bez pokličky, občas promíchneme, aby se odspoda nepřichytl. Ponorným mixérem rozmixujeme, přes měkký cedník propasírujeme. Pomocí trychtýře plníme předem vypečené lahve a uzavíráme předem vyvařenými víčky.
Kečup je naprosto skvělý. Děláme ho každý rok a když předčasně dojde, raději si necháme zajít chuť, než abych koupila tu hroznou umělotinu plnou chemie, kterou výrobci nazývají kečupem.
Kečup je naprosto skvělý. Děláme ho každý rok a když předčasně dojde, raději si necháme zajít chuť, než abych koupila tu hroznou umělotinu plnou chemie, kterou výrobci nazývají kečupem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Paluna
(upraveno)
14. 8. 2015, 10:01



nahlásit
kokoska24
(upraveno)
13. 8. 2015, 22:05
Nechápu proč někdo vkládá recept, který tady už je... Vařila jsem vloni a moje zkušenost je ta, že je dobrý po studenu, ale když jsem chtěla dělat třeba rajskou polévku a přidávala jsem ho, tak hodně vynikla octová chuť. Takže za mě - méně octa, méně cukru a jinak je velice dobrý.
nahlásit
hantonie
(upraveno)
13. 8. 2015, 21:03
Tak jsem v úterý uvařila váš kečup a můžu říct, že váš recept koluje po sídlišti Holý Vrch v Čeké Lípě




nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
18. 8. 2011, 9:12
Dneska se na nej chystam a tak doufam, ze bude opravdu dobry tak jak jej chvali ostatni.
nahlásit

Plocka
(upraveno)
13. 6. 2011, 20:05




nahlásit

jazumi
(upraveno)
28. 8. 2010, 14:14
díky za recept-je fakt super




nahlásit
andrea1052
(upraveno)
31. 8. 2009, 9:54
Dobrý den, také jsem zkusila a máte pravdu, že je kyselejší. Přidala jsem ještě cukr, ale podle mého je tam příliš mnoho octa. Příště dám méně. Jinak dobrý.

nahlásit

Snezenkakyticka
(upraveno)
30. 8. 2009, 8:48
ahoj holky, tak jsem ho zkoušela (ikdyž myslím, že jsem tento recept našla pod jiným nickem),,,,nevím, kde berete tu barvu. Moje barva je taková...mnooo jak to říci...
...

nahlásit

Zuzana Maria
(upraveno)
18. 8. 2009, 14:26
Dobrý den! právě na tom kečupu pracuji, ale po dvou hodinách vaření je stále děsně kyselý. Nedala jsem cukerín, ale přidala jsem cukr. Nevíte, co s tou kyselostí?
nahlásit

To.manka
(upraveno)
19. 8. 2009, 8:42
@Zuzana Maria
Zdravím,já dělala kečup včera. Když už jsem vše rozmixovala, zdálo se mi to kyselejší, tak jsem tam přidala trochu cukru. Cukerín (sacharin) se tam přidává kvúli konzervaci. Zde je odkaz na původní recept http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=1612 , je tam i mnoho komentářů, stojí za to si je pročíst. Jinak nechápu, proč zde autorka vkládá stejný recept, když už tu jednou je, viz výše.
nahlásit

tomtyna
(upraveno)
19. 8. 2009, 21:21
@To.manka
Lucko já vím že jsem ho skopírovala taky proto je nápsáno že kečup je od pani Lucky chtěla jsem se o něj podělit že je vynikající a v textu je napsáno že je od SKVĚLÝ DOMÁCÍ KEČUP od pani Lucie K. (luciášek) ID 8216 je opravdu moc dobrý letos ho chci opět znovu udělat děkuji za receptík kečep je opravdu vynikající .......
nahlásit

Ilonáček
(upraveno)
10. 8. 2009, 19:19





nahlásit