Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Rizoto z pohanky a hub

0.0
Rizoto z pohanky a hub

Potřebné ingredience

1 čtvrtlitrový hrnek suché pohanky (tzn. asi 200 g), 1 cibule, 5 stroužků česneku, houby (čerstvé, mražené nebo sušené) - množství podle chuti, sůl, pepř, olej, máslo (nemusí být)

Postup přípravy

Houby podusit do měkka, přidávám k nim i trochu Solčanky (pokud jsou houby sušené, namočit je dostatečně včas).

Cibuli nakrájet na měsíčky, česnek na plátky.

Pohanku proprat ve studené vodě, vložit do vroucí vody a 10 minut povařit. Potom nechat okapat v cedníku.

Na oleji orestovat cibuli a česnek. Odstavit, přidat houby a pohanku, promíchat, dochutit solí, pepřem, popř. zjemnit plátkem másla.

Houby podusit do měkka, přidávám k nim i trochu Solčanky (pokud jsou houby sušené, namočit je dostatečně včas).

Cibuli nakrájet na měsíčky, česnek na plátky.

Pohanku proprat ve studené vodě, vložit do vroucí vody a 10 minut povařit. Potom nechat okapat v cedníku.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Alla 30. 1. 2009, 22:16
Pohanka se nemá vařit aby si zachovala Rutin.Pohanku jen spařím,dám do kastrolu,zaliji vřelou vodou,tak 2 cm nad povrch,osolím,dám trochu podravky,přivedu k varu,obalím ručníkem a dám na 20 minut do peřin. (radost)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie