(recept
si oblíbilo 135 návštěvníků)
Milk cake
Potřebné ingredience
viz níže
Postup přípravy
KORPUS
4 vejce
4 lžíce cukru
4 lžíce mouky
1 lžička prášku do pečiva
3 lžíce kakaa
4 lžíce teplé vody
Šleháme vejce s cukrem, pak přidáme sypké přísady, nakonec vodu, pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů ve formě s průměrem 20cm.
MLÉČNÝ KRÉM
670 ml mléka
70g kukuřičného škrobu (Gustin)
2,5 lžíce cukru
70g bílé čokolády (dala jsem 100g)
170g másla pokojové teploty
100g cukru moučka
Smícháme 100ml mléka s cukrem a škrobem. Zbylé mléko (570ml) nalijeme do kastrolku a přidáme čokoládu, přivedeme k varu. Stáhneme plamen a vlijeme směs mléka se škrobem, stále mícháme. Chvíli povaříme do zhoustnutí. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
Máslo našleháme s cukrem, aby zbělelo, po částech přidáváme vychladlou směs, vyšleháme do krému.
POLEVA
140g mléčné čokolády
3 lžíce mléka
2,5 lžíce cukru
100g másla
Vše dáme do kastrolku a rozehřejeme, dokud není směs hladká.
Dort skládáme po vrstvách: korpus, polovina mléčného krému, polovina polevy, korpus, druhá polovina mléčného krému, poleva.
Chuťově nám dort moc chutnal, není moc sladký, bílý krém se výborně doplňuje s hnědou polevou. Bílý krém je jen jemně ovoněný bílou čokoládou, mně to stačilo, ale napadlo mě, že by šlo přidat jakoukoli esenci- kokosovou, hruškovou, možná i kompotované hrušky... Světlý krém nikdy nebude ani po vychlazení úplně tuhý, je lehčí, než máslový nastavovaný pudinkem, kdyby nebyl, nedal by se v takovém množství v jedné porci asi jen tak sníst;).
Receptu na korpus se držet nemusíte, lze použít jakýkoli jiný tmavý s větším podílem kakaa.
Původně je recept na kostky, ale kostky by nebyl dort;), tak jsem udělala do dortové formy.
Recept jsem našla tady:
http://www.coolinarika.com/recept/milk-kocke
4 vejce
4 lžíce cukru
4 lžíce mouky
1 lžička prášku do pečiva
3 lžíce kakaa
4 lžíce teplé vody
Šleháme vejce s cukrem, pak přidáme sypké přísady, nakonec vodu, pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů ve formě s průměrem 20cm.
MLÉČNÝ KRÉM
670 ml mléka
70g kukuřičného škrobu (Gustin)
2,5 lžíce cukru
70g bílé čokolády (dala jsem 100g)
170g másla pokojové teploty
100g cukru moučka
Smícháme 100ml mléka s cukrem a škrobem. Zbylé mléko (570ml) nalijeme do kastrolku a přidáme čokoládu, přivedeme k varu. Stáhneme plamen a vlijeme směs mléka se škrobem, stále mícháme. Chvíli povaříme do zhoustnutí. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
Máslo našleháme s cukrem, aby zbělelo, po částech přidáváme vychladlou směs, vyšleháme do krému.
POLEVA
140g mléčné čokolády
3 lžíce mléka
2,5 lžíce cukru
100g másla
Vše dáme do kastrolku a rozehřejeme, dokud není směs hladká.
Dort skládáme po vrstvách: korpus, polovina mléčného krému, polovina polevy, korpus, druhá polovina mléčného krému, poleva.
Chuťově nám dort moc chutnal, není moc sladký, bílý krém se výborně doplňuje s hnědou polevou. Bílý krém je jen jemně ovoněný bílou čokoládou, mně to stačilo, ale napadlo mě, že by šlo přidat jakoukoli esenci- kokosovou, hruškovou, možná i kompotované hrušky... Světlý krém nikdy nebude ani po vychlazení úplně tuhý, je lehčí, než máslový nastavovaný pudinkem, kdyby nebyl, nedal by se v takovém množství v jedné porci asi jen tak sníst;).
Receptu na korpus se držet nemusíte, lze použít jakýkoli jiný tmavý s větším podílem kakaa.
Původně je recept na kostky, ale kostky by nebyl dort;), tak jsem udělala do dortové formy.
Recept jsem našla tady:
http://www.coolinarika.com/recept/milk-kocke
*
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
solvi
(upraveno)
11. 3. 2014, 19:45
Děkuji za recept Sice jsem dělala trochu jiný korpus, ale krém je výtečný!
tulipanka
(upraveno)
27. 3. 2013, 16:19
PetikH2O
(upraveno)
5. 11. 2010, 9:39
Včera jsem ho dělala, korpus mi také moc nevyběhl, ale rozkrojit se dal, vše ostatní bylo v pořádku. Jsem zvědavá, jak oslavenci bude chutnat, ale myslím, že 100 % ano! Děkuji za skvělý recept!
datep
(upraveno)
8. 5. 2010, 9:40
Dáši, chtěla jsem synovi udělat váš skvělý dortík, ale..... nevím, zda to tak má být anebo jsem udělala někde chybu těsto bylo hodně řídké a po upečení jsem měla placku, která nešla ani rozkrojit . Poraďte prosíííííím . Daniela
onasi
(upraveno)
10. 5. 2010, 22:08
@datep
Danielo, nevím, mám jen jednu zkušenost s receptem na těsto, já pak dělala už svůj klasický recept, ale jiné maminky zkoušely a chutnalo...
janagab
(upraveno)
15. 11. 2009, 17:08
tak jsem se odpoledne pustila do přípravy dortíku upřímně jsem byla z chuti korpusu i krému celekm zklamaná ale říkala jsem si tak co,sníst se to sní byla jsem neuvěřitelně překvapená chutí hotového dortíku,je dokonalá ta sladká,máslová chut krému a hořká chut korpusu se tak dokonale doplnujou snědl se na posezení moc děkuji za super receptík
Reachelll
(upraveno)
18. 10. 2009, 16:13
Moc děkuji za recept, dortík je famózní. Skvělá alternativa pro ty, kteří nemají rádi ovoce a máslo (jj i tací jsou mezi námi ). Dělala jsem ségře k svátku, dozdobeno jazýčky a šlehačkou: http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=2379379
kycekeva
(upraveno)
3. 10. 2009, 6:58
Milá Dášo, děkuji za receptík už ho během 14dní peču po 5té, jsou samé narozeniny tak nikdo nechce nic jiného.
onasi
(upraveno)
3. 10. 2009, 11:17
@kycekeva
Evi, ani nevíte, jak jste mě potěšila!!! Nebyla jsem si jistá, zda se tu recept ujal. Jsem ráda, že vám chutná!!!!
backa
(upraveno)
23. 9. 2009, 17:57
Ten vypadá skvěle
Kamek
(upraveno)
15. 9. 2009, 19:37
Vypadá to skvěle,určitě vyzkouším
AKSJAC
(upraveno)
14. 9. 2009, 9:16
dobrý den,chtěla jsem se zeptat jakou mouko jste použila děkuji Petra
lubca
(upraveno)
23. 5. 2010, 11:47
@AKSJAC
použila jsem polohrubou a korpus byl senzační, jen jsem zápasila s polevou (byla hrozně řídká ( nevím, kde jsem udělala chybku)
onasi
(upraveno)
3. 10. 2009, 11:16
@AKSJAC
Věrko, řešila jsem stejný problém, jako vy, myslím, že jsem dala půl napůl hladkou s polohrubou, ale nejsem si jista...
Lucy68
(upraveno)
15. 9. 2009, 13:55
@AKSJAC
Dobrý den, použila jsem hladkou mouku.
Lucy68
(upraveno)
6. 9. 2009, 19:47
Dobrý den, dnes jsem vyzkoušela Váš recept, ale bohužel, korpus se mi nějak zdrcnul, vůbec nevyběhl,je to taková tenounká placička, je pravda, že mně překvapilo, že těsto bylo dost tekuté, bylo to tak v pořádku? Mouku jsem použila hladkou, nevíte, kde se mohla stát chyba?
onasi
(upraveno)
3. 10. 2009, 11:17
@Lucy68
Lucko, zkuste klidně jakýkoli recept na piškot, není nutné dělat tento, myslím..
KŘENIK
(upraveno)
26. 8. 2009, 19:55
nobstice
(upraveno)
25. 8. 2009, 21:34
Dášo,proč nekojíš????? víš jak budu vypadat, když tohle vyzkouším? vypadá to tak skvěle, že to bude určitě dobré a to to pak budu muset pect častěji
onasi
(upraveno)
26. 8. 2009, 7:21
@nobstice
Leni, já právě kojím a přitom vždycky vymýšlím tyhle "strašnosti", dokojím a jdu je realizovat...
darinka30
(upraveno)
25. 8. 2009, 21:16
Ilonáček
(upraveno)
25. 8. 2009, 16:28
Mach
(upraveno)
25. 8. 2009, 8:46
Vypadá moc dobře
jazavka
(upraveno)
25. 8. 2009, 7:52
...mnam to vyzera zravo...
Bára D.
(upraveno)
25. 8. 2009, 7:19
Hmmmmm, to musí být
gonzar
(upraveno)
24. 8. 2009, 23:49
Dáši, tak to vypadá moc dobře a jedle. Díky moc za recept.
brundice
(upraveno)
24. 8. 2009, 23:46
Vypadá to moc jedle ,určitě někdy zkusím