Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Tiramisu s malinami - pro labužníky!!!

0.0
Tiramisu s malinami - pro labužníky!!!

Potřebné ingredience

60 ml mandlového likéru (pokud děláte pro děti tak samozřejmě ne, já dala capuccino bez kofeinu), 150 gr. mascarpone, 90 gr. krupicového cukru, 2 vejce - žloutky a bílky (používají se zasyrova - nezávadné), 150 gr. strouhané bílé čokolády, 20 cukrářských piškotů (kdo nemá může použít klasické), 300 gr. malin, hrst pražených mandlových lupínků

Postup přípravy

Cukr a žloutky spolu utřete a lehce promíchejte s mascarpone. Bílky ušlehejte do polotuha a přidejte do mascarpone spolu s 2/3 čokolády - lehce vmíchejte. Piškoty namáčejte v likéru (já použila to cappucino tak,že jsem nejdříve naskládala piškoty a pak je jím jen pokapala). Polovinu piškotů vyložte formu o průměr 20x26 cm (já dala do klas. kulaté 23 cm průměr). Potřete polovinou krému, posypte polovinou malin (můžete použít i borůvky, ostružiny a jiné drobné ovoce), poklaď te zbylými piškoty i ovocem a potřete zbytkem krému. Posypte zbylou čokoládou a mandlemi. Nechte nejlépe přes noc v chladu.
Je to úžasná dobrůtka, kdo zásadně nepoužívá vejce zasyrova (já taky nepoužívám kde nemusím,ale tady by to bez nich nebylo ono), tak recept nedoporučuji. Já jej dělala nejednou a nikdy se nic nestalo:-)
Vhodné i na slavnostnější příležitosti.

Naskládaná první vrstva piškotů a pokapáno

Připravený krém

Potřeno krémem + ovoce

Další vrstva piškotů

Hotovo

mňam

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 30. 8. 2009, 18:52
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
adriM 30. 8. 2009, 21:20
@Ilonáček (Y) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie