Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

KUŘE NA PAPRICE

0.0
KUŘE NA PAPRICE

Potřebné ingredience

1 kuře (nebo třeba jen stehna), 3 lžíce kořenové zmrazené zeleniny, lžíce másla, 3 lžíce oleje, 1 cibule, 1 lžíce sladké papriky, sůl, zakysaná smetana, 2 lžíce hladké mouky
knedlík nebo těstoviny

Postup přípravy

Kuře rozdělíme na porce, dáme do papiňáku, zalijeme horkou vodou, ososlíme, dáme kořenovou zeleninu a uvařímě doměkka. Měkké kuře vyjmeme z vývaru, dáme okapat, vykostíme a zbavíme kůže (někdo i kůže rád).
Máslo a olej rozehřejeme, přihodíme nakrájenou cibuli, osmahneme, vsypeme mouku, lehounce osmažíme, dáme papriku, necháme ji rozpustit a vlejeme vývar z kuřete. Promícháme, případně rozšleháme omáčku dohladka (pokud je řídká tak, rozmícháme ještě lžíci hladké mouky v mléku a přilijeme do omáčky, rozšleháme)Vložíme kousky kuřete. Přidáme smetanu dochutíme a povaříme.
Příloha : knedla nebo těstoviny

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

zlatá rybka 26. 10. 2006, 18:34
výborný recept všem nám moc chutnalo (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie