Zobrazit přihlášovací formulář

Zeleninová jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

pikantní zapečený květák s mozzarellou, šunkou a smetanou

0.0
pikantní zapečený květák s mozzarellou, šunkou a smetanou

Potřebné ingredience

květák( nebo brokolice, nebo brambory ) šunka, jarní cibulka, česnek, smetana, kremžská hořčice, mozzarella, eidam, grilovací koření

Postup přípravy

na pánvi osmahneme jarní cibulku, česnek a šunku ( párek, buřtík, klobásku-alternativy ), mezitím si lehce ovaříme květák rozebraný na růžičky, můžeme klasicky ve vodě mírně osolené, nebo lépe na páře. Zapékací skleněnou misku vymažeme máslem, zasypeme strouhankou, navršíme do ní ovařený květák a posypeme osmahnutou cibulkou s česnekem a šunkou, poklademe nakrájenou mozzarellou a zasypeme nastrouhaným eidamem. Zálivku ze smetany připravíme rozmícháním kremžské hořčice s grilovacím kořením a solí ve smetaně ( ochutnáme !!! abychom nepřesolili ) zálivkou zelejeme připravený květák, přikrejeme a dáme péct do trouby ca na 30 - 40 minut...je to mňamka, nejlépe jako přílohu šťouchané brambory s pažitkou :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Sisvorka 18. 9. 2012, 16:59
Dobrý den Marti, Váš recept jsem dělala asi před měsícem a moc jsme si pochutnali. Jdu dnes vařit znovu, tak koukám, abych něco nevynechala. Dávala jsem francouzskou medovou horčici, jinak jsem se držela receptu. Výborný.... děkujeme. (Y)
krejculinek 18. 9. 2012, 19:55
@Sisvorka jsem ráda (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie