Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 36 návštěvníků)

Famózní,výborný a RYCHLÝ francouzský hruškový koláč

0.0
Famózní,výborný a RYCHLÝ francouzský hruškový koláč

Potřebné ingredience

recept je určen pro 6 osob(y)
doba přípravy je cca 20 min

Ingredience:
4 az 5 zralých hrušek (záleží to od jejich velikosti)
150 g mouky
100 g cukru
2 vejce
10 cl mléka
3 polévkové lžíce oleje
2 kávové lžičky prášku do pečiva
spetka soli

na polití :
80 g másla
1 vejce
3 polévkové lžíce cukru

.Na ozdobu šlehačku, Granko v tekutém stavu, ořech apod. dle fantazie

Postup přípravy

Příprava:
Do mísy dejte cukr 2 vejce a špetku soli. Vyšlehejte do bíla. Smíchejte mouku s práškem do pečiva a přimíchejte to do vaječné směsy a nakonec pomalu vmíchejte mléko smíchané s olejem.
Dejte si předehřát troubu na 180°C. Dno dortové formy vyložte voskovým papírem, lépe se pak koláč vyklopí. Dobře celou formu vymažte máslem a vysypte moukou. Pak do formy vylejte půlku těsta.
Okrájejte slupky z hrušek, odjídřete je a nakrájejte hrušky na lamely a pokladte je do nalitého těsta. Potom na ně nalejte zbytek těsta. Dejte do trouby a pečte po dobu 30 min na 180°C.
V té době si připravte vaši polevu. Nechejte rozpustit máslo na velice slabém ohni. Pak do rozehřátého másla přidejte 3 lžíce cukru a vejce a znovu vše dobře zamíchejte.
Když se koléč pekl 30 min vyjměte jej z trouby, na jeho povrch nalejte směs z másla, propíchejte vidličkou či nožem a dejte znova zapéct po dobu 20 min.
Pak vyjměte z trouby a nechejte koláč vystydnout v jeho formě. Věřte mi, po vystydlém koláči se jen zapráší.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Phalaen 9. 12. 2012, 22:08
Dobrý den, chtěla bych vyzkoušet Váš koláč, můžu se zeptat, jak velkou používáte formu? V receptu také není uveden druh mouky. *-)
VASJA 8. 10. 2009, 10:10
Také jsem včera ho vyzkoušela-moooooooooocccc DOBRÝ (Y) (Y) (Y)!Už nezustal proto dnes peču zase.Děkuji za receptik (clamp) (clamp) (clamp)!Tanja
Zuzka H. 3. 10. 2009, 20:48
Dělala jsem včera, moc velká mňamka! |:o) Sice mi hrušky skoro prolezly i tím spodním těstem, ale i tak je to dobrůtka! (F)
Ilonáček 20. 9. 2009, 21:42
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie