Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Báječná fazolačka

0.0
Báječná fazolačka

Potřebné ingredience

100 g velkých bílých fazolí (dávám malé), 1,5 l masového nebo zeleninového vývaru, 1 bobkový list, 50 g slaniny, 1 cibule, 1 polévková lžíce hladké mouky, 100 g kořenové zeleniny, sůl, 1 klobása, 1 pol.lžíce oleje na opečení klobásy, 1-2 stroužky česneku, polévkové koření, petrželka

Postup přípravy

1. Předem namočené fazole zalijeme vývarem, přidáme bobkový list a uvaříme je téměř do měkka.
2. Nakrájenou slaninu rozškvaříme, na ní osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme moukou, osmahneme a zalijeme částí vývaru s fazolí. Promícháme, přidáme na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, zbylí vývar s fazolemi, osolíme a povaříme.
3. Na oleji opečeme na kolečka nakrájenou klobásu, přidáme ji do polévky, dochutíme prolisovaným česnekem, polévkovým kořením a zakrájenou petrželkou.

Obměna: Pikantnější chuť fazolové polévky docílíme, když jížku připravíme s mletou paprikou, podle chuti přidáme i trochu pálivé (s paprikou je to lepší)

Rada: Já neškvaříme slaninu, ani neopékám klobásu, je to tak dietnější, nakonec ještě přidávám sušený libeček, cibulové koření a koření aromat (knorr).

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

mamina 7. 5. 2008, 12:57
Dnes jsem dělala fazolovou polévku podle tohoto receptu a byla opravdu vynikající. Děkuji za receptík (F) (F) (F) (F) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie