(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
PERNÍČKY MÍSTO SLADKOSTÍ

Potřebné ingredience
150g medu, 500g hladké mouky, 2 vejce , 200g cukru , 1 prášek do perníku , 5g jedlé sody , 80g másla , žloutek na potření , poleva : 150g cukru + 1 bílek
Postup přípravy
Med , vejce a cukr mícháme asi 15 min v míse.Potom přidáváme postupně mouku s práškem a sodou. Nakonec přilijeme vychladlé máslo. POZOR !!! Těsto se špatně ke konci míchá - je potřeba silnějšího chlapa :-) . Necháme uležet cca 24 hod.
Za 24 hod vyválíme těsto na tloušťku cca 1cm . Vykrajumeme různé tvary. Poté klademe na plech ( dál od sebe ) a pečeme při 150st cca 20 min.Perníčky v troubě se nafouknou , potom splasknou a zrůžoví ( to víme, že jsou hotové ).
Na plechu ještě horké potírám žloutkem ( jsou krásně lesklé ). Po vychladnutí zdobím polevou ( cukr + bílek ).
Pozn. Jakmile jsou perníčky hotové ( studené a zaschlá poleva ) , dáme je do nádoby do chladného prostředí a do nádoby přidáme kousek jablka,aby trochu zvlhli.
Můžeme jíst !!! Moje děti to jedí denně místo sladkostí.
Za 24 hod vyválíme těsto na tloušťku cca 1cm . Vykrajumeme různé tvary. Poté klademe na plech ( dál od sebe ) a pečeme při 150st cca 20 min.Perníčky v troubě se nafouknou , potom splasknou a zrůžoví ( to víme, že jsou hotové ).
Na plechu ještě horké potírám žloutkem ( jsou krásně lesklé ). Po vychladnutí zdobím polevou ( cukr + bílek ).
Pozn. Jakmile jsou perníčky hotové ( studené a zaschlá poleva ) , dáme je do nádoby do chladného prostředí a do nádoby přidáme kousek jablka,aby trochu zvlhli.
Můžeme jíst !!! Moje děti to jedí denně místo sladkostí.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Ilonáček
(upraveno)
1. 10. 2009, 13:55





nahlásit

helša
(upraveno)
2. 10. 2009, 10:17
@Ilonáček
Děkuji
Opravdu jsou výborné...

nahlásit