krajový hubník

Potřebné ingredience
miska uvařených nakrájených hub-asi 2 l syrových ,pokrájených,.možno použít i sušené-uvařené -je lepší je ovšem namočit alespoň 2 hodiny ve vodě ,uvařit a část vody přidat do hubníku,o tuto část pak dáváme méně mléka,aby nebyl hubník příliš řídký, v každé rodině mají jiné chutě a mají rádi jiný hubník ,někdo hustý vypečený,další zase řidší ,měkčí - to musíte vyzkoušet pokud to u svých strávníků ještě nevíte!!§.....dále potřebujeme: 8 rohlíků,nebo housek ,nebo i starší veka 2 lžíce másla,kmín, 5 stroužků česneku pokrájených na plátky!!,malá cibule,špetka mletého pepře,sůl -dle chuti 3 vejce, 3/4 l mléka
Postup přípravy
do misky nalijeme mléko ,rozvedláme do něho vejce,přidáme na plátky pokrájené /asi 1 cm silné rohlíky či veku či housky-co máme po ruce,...přidáme podušené houby rozkrájený česnek,pepř,osolíme dle chuti,vše řádně promícháme,..
směs namažeme na vymaštěný pekáč,/takový na jakém pečeme koláče v troubě,./.
vložíme do trouby a pečeme horkovduchem si 20 minut na 150 ° C,nebo klasicky 30minut ,
hlídáme ,až je povrch vypečený ,je hotovo,....každá trouba peče troch jinak,někdy se čas prodlouží na 40nmin,je nutno trochu pohlídat dávám si budík=minutku na 30min a pak hlídám,.
nakrájíme jako koláče a podáváme mlsounům k jejich radosti a našemu potěšení
Dobrou chuť,
u nás se nestává ,že by jakákoliv návštěva nechala hubník na stole bez zájmu,..vždycky zmizí první ze stolu,..
pokud nejsou běžně houby doma nebo lidičky nemohou klasiku,je možno též využít žampiony ži hlívu ústřičnou!!!

houby krásně voní ,nejlepší ve směsi všech oblíbených ,nalezených,hlavně s jistotou ==JEDLÝCH !!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé