Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 18 návštěvníků)

Nejjednodušší a nejlepší jablkový perník

0.0
Nejjednodušší a nejlepší jablkový perník

Potřebné ingredience

3 vejce, 30dkg cukru moučka, 1,5 hořčičné sklenky oleje, 1 hořčičná sklenka mléka, 3 lžičky kakaa, 1,5 sáčku vanilkového cukru, 53dkg polohrubé mouky, 1,5 sáčku prdopeč, 53 dkg jablek strouhaných

Postup přípravy

Recept mám asi 8 let z mého bývalého pracoviště od Květušky a nedám na něj dopustit!Pekli jsme hostům a ti se mohli s prominutím "užrat" ( a já taky :0) )a přitom je to jednoduché jak facka.Byla to jedna z prvních buchet, co peču, takže i pro úplné začátečníky.
Nejdříve ušleháme vejce s cukrem.Můžeme i ručně, ale šlehač je lepší.
V druhé míse smícháme přesně podle pořadí půl mouky, mléko, dosypeme mouku se zamíchaným prdopečem, kakao, vanilkový cukr a nakonec jablka.Mícháme už jen v ruce.Ale pořádně!
Vymažeme máslem a vysypeme moukou plech s okrajem.Množství je přesně na něj.
Pečeme asi 40 min na 220 stupňů.Ale neruším za to přesně, každá trouba je jiná.Takže prostě zkoušíme píchnout špejli a až se těsto nikde nelepí, máme hotovo!

Omlouvám se za fotku, nafotila bych znovu, ale není co, už záhadně zmizel :0)

Nafotila jsem znovu, se šlehačkou a kafíčkem.A všimla si, jak máme počmáraný stůl!Ve skutečnosti to není tak vidět...

a tady je fotka bez šlehajdy

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

basetka 11. 10. 2009, 15:17
Z kolika jablek je asi 53 dkg? *-) Přeci nebudu vytahovat váhu ;-) Děkuji (L)
markéta265 11. 10. 2009, 17:48
@basetka (smich)budete, ještě tam je mouka (jazyk) (jazyk) (jazyk) Ale vážně, Jitko, je to asi 7 středních okrouhaných jablek (jablka) (hello) (hello) (hello)
basetka 18. 10. 2009, 16:58
@markéta265 Díky ;-) Na mouku mám odměrku - heč :-D

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie