Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 27 návštěvníků)

Křehký mřížkový linecký koláč s tvarohem

0.0
Křehký mřížkový linecký koláč s tvarohem

Potřebné ingredience

Těsto: 35 dkg polohrubé mouky, 15 dkg cukru, 20 dkg másla, 1/2 prášku do pečiva, 3 vajíčka, 1 PL kakaa, citrónová kůra

Náplň: 2 tvarohy, 2 vejce, 1 vanilkový pudingový prášek, 1 vanilkový cukr, trochu rumu, 8 -10 PL cukru moučka( jak kdo má rád sladké)

Postup přípravy

Těsto: ze všech ingrediencí (kromě kakaa) vypracujeme těsto: Oddělíme si asi 1/4 těsta do kterého přidáme kakao. Zabalíme obě těsta do mikroténového sáčku nebo potravinové fólie a necháme v ledničce odležet asi 1 hodinu. Mezi tím si uděláme náplň, taktéž smícháme vše dohromady.
Světlé těsto vytlačíme do koláčové formy, samozřejmě vytlačíme i okraje, nalijeme tvarohovou náplň a z tmavého těsta uděláme mřížku. Já ji dělám tak, že ji rovnou válím mezi rukama nad těstem s tvarohem, protože těsto je lepkavé. Dáme péct na 170°C asi na 1 hodinu. Já peču v horkovzdušné troubě na 160°C 50 minut. VELICE JEDNODUCHÉ A RYCHLÉ- DĚLÁM HO KDYŽ NEMÁM ČAS SE S NIČÍM PRACNĚJŠÍM DĚLAT!!!

ingredience na těsto

připravené světlé a tmavé těsto dáme chladit do lednice

tvarohová náplň

vytlačíme těsto do koláčové formy

nalijeme tvarohovou náplň

připravený koláč k pečení

HOTOVO !!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

petrulka 30. 3. 2019, 17:34
Vynikající a fakt rychlovka. Doporučuji tvaroh v kostce, je v kombinaci s tím testem hutnejsi, lepší (zajic)
klarisima 5. 10. 2008, 18:27
Dobrý den Mončo,dnes jsem pekla koláč podle Vašeho receptu,tvarohové buchty jsou u nás vysoko v kurzu, a je naprosto skvělej (Y) (clamp) |:o),strašně jsme si pochutnali a Váš recept jsem posílala dál (L).Klára (F)
Karelia 5. 10. 2008, 23:15
@klarisima Klárko, jsem ráda, že není jen můj starší syn ujetý na tvaroh, že je vás víc :-) :-) :-) :-), ten může vše, kde se jen tvaroh mihne. :-D
Amra00 3. 10. 2008, 12:18
Dobrý den paní Moniko, vyzkoušela jsem Váš recept a musím říct, že je to teda opravdu mňamka (jidlo) a ke kávičce naprosto dokonalý koláč (C). Jedinná nevýhoda je, že se po něm tak rychle zaprášilo (zajic) ;-). Mockrát děkuji za inspiraci (hello) Edita (F)
Karelia 4. 10. 2008, 20:45
@Amra00 Já děkuji za krásný komentář (L)
ternovca 14. 10. 2007, 10:40
Moniko, zkoušela jsem Váš koláč. Měla jsem strach, jak to dopadne, protože těsto mi nešlo vymačkat do formy - moc se lepilo na prsty, ale nakonec jsem to těsto do formy přece jen "namatlala" - i když chvílemi šlo už o moji trpělivost. :-@ Nevím, kde jsem udělala chybu, jestli příště nechat těsto déle v lednici? *-) Jinak ale koláč nemá chybu, je opravdu výborný. (clamp) U nás také vedou koláče s tvarohem.
Karelia 14. 10. 2007, 12:57
@ternovca S těstem musíte pracovat rychle, je to linecké.....v lednici ho nechte déle, ale hlavně se s tím moc nepárejte..... ;-), rychle vymačkat, čím déle s ním pracujete, tím více se lepí, je tam máslo (L) (L) (L). Hlavně, že se povedl a dejte si něco dobrého za odměnu na ty nervy, které dostaly zabrat (D)
EvelinS 26. 9. 2007, 13:42
Dobrý den,jen tak jsem zkoušela jaké jsou na MB receptíky až jsem narazila na Váš koláč. Musím říct, že je výtečny, všichni si ho pochvalovali, vřele doporučiji vyzkoušet je opravdu skvělý. Přeji pěkný den Eva S (jidlo) (C)
Karelia 26. 9. 2007, 16:01
@EvelinS Děkuji Evičko za pochvalu :-). Moji kluci mají rádi vše, kde je tvaroh, takže už experimuntuji s kde čím. (D)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie