(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Lehké narozeninové mlsání
Potřebné ingredience
Těsto: 4 vejce, 4 lžíce polohrubé mouky půl sáčku prášku do pečiva 4 lžíce horké vody 4 lžíce hroznového nebo třtinového cukru cukru, volitelně kakao Náplň: Smetana ke šlehání se sníženým obsahem tuku, 1 a půl balíčku ztužovače šlehačky (Smetafix) půl kelímku jogurtu (activia) bílého nebo i s příchutí, ovoce. marmeláda, troška rumuNa ozdobu: ovoce dle chuti a sezony, 2 balíčky dortového želé, lžíce hroznového nebo třtinového cukru
Postup přípravy
Výborné univerzální piškotové těsto! žloutky, mouku prášek cukr (klidně použijte obyčejný, pokud nehledíte na linii) a horkou voduu vymícháme do pěny a přidáme tuhý sníh z bílků. Vložíme do dortové formy na pečící papír nebo vytřené olejem a vysypané kokosem. Upečeme ve vyhřáté troubě na 200 st (el).
Upečený korpus necháme vychladnout a potom ho rozřízneme podélně na dva díly. Nebojte, výsledek je dost nízký, ale jde to! Spodní díl pokapeme rumem a potřeme marmeládou. Pokud pečeme řezy na plech, použijeme dvojitou dávku těsta.
Vychlazenou šlehačku ušleháme se ztužovačem a když je tuhá pomalu vmícháme jogurt. Místo jogurtu je možno použít třeba dvě vrchovaté lžíce tvarohu. Dle chuti a podoby dortu vmícháme i kousky ovoce. Natřeme na spodní díl korpusu a přiložíme horní díl. Ten opět pokapeme rumem a naskládáme na něj ovoce podle vlastní fantazie. Zalijeme želatinou připravenou dle návodu. Místo obyčejného cukru použijeme glukopur.
Peču vždycky tématický dortík třeba broskvový s broskvovým jogurtem, višňový, lesní plody, jahodový, nebo krásně barevný tropický s jahodami, banány a kiwi.
Upečený korpus necháme vychladnout a potom ho rozřízneme podélně na dva díly. Nebojte, výsledek je dost nízký, ale jde to! Spodní díl pokapeme rumem a potřeme marmeládou. Pokud pečeme řezy na plech, použijeme dvojitou dávku těsta.
Vychlazenou šlehačku ušleháme se ztužovačem a když je tuhá pomalu vmícháme jogurt. Místo jogurtu je možno použít třeba dvě vrchovaté lžíce tvarohu. Dle chuti a podoby dortu vmícháme i kousky ovoce. Natřeme na spodní díl korpusu a přiložíme horní díl. Ten opět pokapeme rumem a naskládáme na něj ovoce podle vlastní fantazie. Zalijeme želatinou připravenou dle návodu. Místo obyčejného cukru použijeme glukopur.
Peču vždycky tématický dortík třeba broskvový s broskvovým jogurtem, višňový, lesní plody, jahodový, nebo krásně barevný tropický s jahodami, banány a kiwi.
lesní plody, korpus obarvený lžící kakaa
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé