Hnětynky

Potřebné ingredience
50 dkg másla,6 vajec - bílky ušlehat, 70 dkg polohrubé mouky, 60 dkg cukru, 1/2 šlehačky, vanilkový cukr, rum, trochu prášku do pečiva
Postup přípravy
Těsto je třené. Já dělám poloviční dávku, ze které mám asi 11-12 kusů. Záleží na velikosti formiček.
Hnětynky se dělají u nás na posvícení, na sv. Havla a na sv. Martina. Hnětynky mohou být lité nebo vykrajované.
Hnětynky se dělají u nás na posvícení, na sv. Havla a na sv. Martina. Hnětynky mohou být lité nebo vykrajované.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Jasminax
(upraveno)
22. 10. 2009, 7:25







nahlásit

Ilonáček
(upraveno)
20. 10. 2009, 18:05








nahlásit
jakl
(upraveno)
19. 10. 2009, 21:01
Prosím přidejte receptík,vypadá to velmi a určitě je to aj dobré děkuji(em)

nahlásit

gabisek
(upraveno)
19. 10. 2009, 20:41
Prosím, dejte. Pro mne je to neznámé pečivo, ale přítel je z jižních Čech, tak bych ho určitě mile překvapila
Díky. Gábina

nahlásit