(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Smažené hrušky s vinnou omáčkou
Potřebné ingredience
Pro 4 osoby: 4 pevné hrušky, 3 bílky, 4 lžíce ovesných vloček, 4 lžíce kukuřičných lupínků (nebo strouhanky) ********** VINNÁ OMÁČKA: 3 žloutky, 3 lžíce cukru, 120 ml bílého vína, škrobová moučka (asi 1 lžička)
Postup přípravy
Oloupané hrušky podélně rozpůlíme a vykrojíme jadřince. Protáhneme je vaječným bílkem a poté obalíme ve směsi ovesných vloček a kukuřičných lupínků. V horkém oleji smažíme ze všech stran dozlatova a necháme okapat na papírovém ubrousku.
Ve vodní lázni si vyšleháme žloutky s cukrem, přilijeme bílé víno a šleháme do zhoustnutí. Nakonec zahustíme škrobovou moučkou (kdo chce, může zjemnit smetanou).
Smažené hrušky podáváme přelité s vinnou omáčkou (se strouhanou čokoládou nebo zmrzlinou).
Dobrou chuť!!
Ve vodní lázni si vyšleháme žloutky s cukrem, přilijeme bílé víno a šleháme do zhoustnutí. Nakonec zahustíme škrobovou moučkou (kdo chce, může zjemnit smetanou).
Smažené hrušky podáváme přelité s vinnou omáčkou (se strouhanou čokoládou nebo zmrzlinou).
Dobrou chuť!!
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
chopper Jája
(upraveno)
21. 10. 2009, 8:56
vypadá to božsky