(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
koláč z olomouckých syrečků

Potřebné ingredience
250g polohrubé mouky, jedno balení ( 125g ) olomouckých syrečků, 300g bílého jogurtu, 1 vejce, 100g anglické ( oravské ) slaniny, 1/2 prášku do pečiva, kmín, sůl, oregáno
Postup přípravy
Mouku, kypřící prášek, jogurt a vajíčko dáme do mísy a vypracujeme těsto. Koláčovou formu ( o průměru cca26cm ) vymažeme olejem a vložíme do ní vypracované těsto. Navlhčenou rukou ho rovnoměrně rozprostřeme po celé ploše. Tvarůžky a slaninu nakrájíme na drobné kostičky, promícháme a navrstvíme na těsto. Posypeme celým kmínem a oregánem. Solíme minimálně nebo vůbec ( syrečky a slanina jsou slané dost ). Pečeme ( v předem vyhřátém troubě ) dozlatova, při teplotě 180°C, cca 30min.
Při pečení vzniká příjemná, kořeněná vůně. Nemusíte se vůbec obávat nějakého zápachu ( odzkoušeno). Je to rychlá, jednoduchá slaná buchta.
Moje zkušenost: určitě osolit vrstvu těsta
Při pečení vzniká příjemná, kořeněná vůně. Nemusíte se vůbec obávat nějakého zápachu ( odzkoušeno). Je to rychlá, jednoduchá slaná buchta.
Moje zkušenost: určitě osolit vrstvu těsta
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

zey
(upraveno)
2. 12. 2009, 17:40



nahlásit