Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Myslivecké knoflíky

0.0
Myslivecké knoflíky

Potřebné ingredience

35 dkg hladké mouky, 5 dkg moučky, 18 dkg másla, 3 žloutky, 1-2 lžíce mléka.
Ořechový sníh: 3 bílky,20 dkg pískového cukru, 20 dkg mletých ořechů, ořechy na zdobení

Postup přípravy

Mouku smícháme s cukrem, přidáme máslo, žloutky , mléko a zpracujeme těsto, které necháme v chladu asi hodinu odpočinout. Potom rozválíme na plát, vykrajujeme malá kolečka (průměr asi 3 cm jak se komu líbí), která přendáme na plech. Z bílků ušleháme tuhý sníh a všleháme do něj cukr a ořechy. Lžičkou klademe doprostřed koleček ořechový sníh tak, aby kolečka nebyla zcela zakryta a hned je ozdobíme polovinou ořechu. V dobře vyhřáté troubě upečeme. Nijak už necukrujeme, jsou výborná i vzhledově vypadají pěkně a je jich plná krabice. Kdo je upekl, tak si pochvaloval.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

babičkakvětka 10. 12. 2015, 8:48
toto cukroví opravdu chutná (Y) (banky)
zuzan 10. 12. 2015, 0:03
Jani, upekla jsem knoflíky podle vašeho receptu a opravdu nemají chybu (flower) (flower) (flower). Jsou VYNIKAJÍCÍ!!! (flower) (flower) (flower) Méně sladké, takže SKVĚLÉ!!! |:o) |:o) |:o) Díky za SUPER receptík a krásné Vánoce!!! (kolednici) (banky) (andel)
Natka6 17. 12. 2011, 21:16
Jani, jsou výborné (zajic), akorát jsem dala do těsta víc cukru, zdálo se mi málo sladké, mýmu (svatba) moc chutnaj, dík za recept, budu je dělat každý rok (Y)
PRATELKA 18. 12. 2011, 18:55
@Natka6 (hello) (hello) Marcelko, to jsem moc ráda, jo může se dát víc cukru, u nás fakt mizí jako první tak zdravím (svatba) ať si pochutnává (L)
Pavluseee 4. 8. 2008, 16:05
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Přestože je parné léto (leto) (leto) (leto), tak jsem tuhle dobrotku dneska upekla a ani nevíš, jak rychle jsme to snědli. ;-) ;-) ;-) Takže o (vanoce) (banky) (pernicek) (jezisek) (stromecek) určitě udělám. (Y) (Y) (Y) (jidlo)
PRATELKA 2. 12. 2008, 12:29
@Pavluseee Jé Pavli, já koukala až dneska do receptů ;-) ;-) jsem ráda, že chutnaly, děláme je i mimo (banky) a všude měly úspěch (sampus)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie