(recept
si oblíbilo 32 návštěvníků)
Lilek se zeleninou - jako lehká večeře nebo dietní oběd či jen příloha. Rychlé, chutné, vhodné :-)

Potřebné ingredience
1 lilek, papriky, rajčata, cibule, mozarella, sůl, pepř.
Na množství nezáleží - je to na Vás, ale pokud někdo potřebuje poměr, tak například 1 lilek + 2-3 tlustostěnné papriky (na barvě nezáleží), 2-3 rajčata, 1 cibule
Postup přípravy
Zeleninu omyjeme a nakrájíme. Lilek rozpůlím podélně, půlku zase rozpůlím podélně a nakrájím na plátky cca 3 - 5 mm silné, papriky na větší kousky, rajčata na čtvrtky, cibuli na půlkolečka. Dáme do pekáčku, osolíme, opepříme a dáme do trouby. Já nedávám pod zeleninu žádný tuk, rajčata pustí trochu vody, takže na sucho to není. Peče přikryté tak cca 20 minut. Před upečením poklademe nakrájenou mozarellou, necháme rozpustit a můžeme dát na talířek a začít jíst :-).
Vhodné jako lehký oběd či večeře nebo příloha k masu a odpovídající přílohou (viz. poznámka níže)
Tato úprava mně moc chutná. Pořád jsem nevěděla co s lilkem, tak jsem zkoušela a teď dělám tuto úpravu velmi často. Chutná i manželovi. Tak snad zaujme i Vás.
Jak podávat a poznámka pro "diety"
- lze jíst jako lehkou večeři. Pokud to budete jíst jako večeři, tak si přidejte pečivo, protože takto samotné by to bylo energeticky (kaloricky) málo vydatné ... Protože ty kJ Vám v podstatě bude tvořit hlavně ta příloha + použitý sýr. Prostě musíte přidat nějakou bílkovinu (maso nebo třeba vařené vejce nebo sýr)
- můžete servírovat jako přílohu. Např. s masem a k tomu například kuskus. Já měla dnes tresku + takto upravený lilek + kuskus a bylo to velmi dobré.
- lze použít i jiný druh sýra - záleží na Vaší chuti. Mně osobně to s mozarellou sedí nejlépe. Zkoušela jsem i eidam, ale jak už uvádím, mozarella byla pro mě lepší.
Vhodné jako lehký oběd či večeře nebo příloha k masu a odpovídající přílohou (viz. poznámka níže)
Tato úprava mně moc chutná. Pořád jsem nevěděla co s lilkem, tak jsem zkoušela a teď dělám tuto úpravu velmi často. Chutná i manželovi. Tak snad zaujme i Vás.
Jak podávat a poznámka pro "diety"
- lze jíst jako lehkou večeři. Pokud to budete jíst jako večeři, tak si přidejte pečivo, protože takto samotné by to bylo energeticky (kaloricky) málo vydatné ... Protože ty kJ Vám v podstatě bude tvořit hlavně ta příloha + použitý sýr. Prostě musíte přidat nějakou bílkovinu (maso nebo třeba vařené vejce nebo sýr)
- můžete servírovat jako přílohu. Např. s masem a k tomu například kuskus. Já měla dnes tresku + takto upravený lilek + kuskus a bylo to velmi dobré.
- lze použít i jiný druh sýra - záleží na Vaší chuti. Mně osobně to s mozarellou sedí nejlépe. Zkoušela jsem i eidam, ale jak už uvádím, mozarella byla pro mě lepší.

Takto jsem upravila na oběd - ryba + kuskus + lilek se zeleninou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Zrušený účet
(upraveno)
23. 1. 2010, 19:54
Evi, vynikající, lupla jsem tam ještě můj oblíbený česnek a vážně exklusivní zdravá lahůdka



nahlásit

komaonline.cz
(upraveno)
5. 11. 2009, 19:01






nahlásit

Evasma
(upraveno)
6. 11. 2009, 8:56
@komaonline.cz
Jsem ráda, že chutnalo. Ono kolikrát opravdu platí, že to kouzlo je v jednoduchosti


nahlásit

pajkaP
(upraveno)
5. 11. 2009, 11:57
Evi
Díky za inspiraci-právě jsem dobaštila
Bylo to vynikající!!!Udělala jsem to tak,že jsem to dala zapéct i s kuskusem,který miluju
Díky




nahlásit

Evasma
(upraveno)
5. 11. 2009, 12:29
@pajkaP
Tak to jsem ráda, že chutnalo. Já to mám právě taky ráda. Je to nenáročné na suroviny, na čas, na přípravu, na kalorie
a přitom chuťově opravdu dobré.


nahlásit