(recept
si oblíbilo 18 návštěvníků)
Lilek po řimsku" rychle chutne levne

Potřebné ingredience
cca 2mensi lilky,plechovku rajcat pelati"cibule,pepr sul,oliv olej,2mensi mozzarelly,listky bazalky,syr gran moravia nebo grana padano nebo parmiggiano reggiano-gran moravia
Postup přípravy
Nejdrive si omyte a na platky nakrajene lilky dame vypotit (aby nebyly cerne..)na 15minut ponorime do slane vody(hodne slane)
Mezitim si pripravime omacku:na oliv oleji osmahneme cibuli na kousky nakrajenou,pridame rajcata,sul,bazalku,cerstvou asi 3listky,podle chuti pepr dusime na mirnem ohni 10min...
Pltaky lilku vyndame z vody a opeceme po obou stranach na oleji do zmeknuti,muzeme i na suche neprilnave panvi......skladame je do pekace pokapaneho oliv.olejem
udelame si jednu vrstvu na ni nalijeme omacku z rajcat pridame mozzarellu na platku nakrajenou a nakonec nastrouhame hodne syru grana padano,gran moravia nebo parmiggiano reggiano...vrstvu lilku a omacky s mozzarellou muzeme udelat i nekolikrat....dame zapect do trouby na cca 20-30min na 180-200C
Mezitim si pripravime omacku:na oliv oleji osmahneme cibuli na kousky nakrajenou,pridame rajcata,sul,bazalku,cerstvou asi 3listky,podle chuti pepr dusime na mirnem ohni 10min...
Pltaky lilku vyndame z vody a opeceme po obou stranach na oleji do zmeknuti,muzeme i na suche neprilnave panvi......skladame je do pekace pokapaneho oliv.olejem
udelame si jednu vrstvu na ni nalijeme omacku z rajcat pridame mozzarellu na platku nakrajenou a nakonec nastrouhame hodne syru grana padano,gran moravia nebo parmiggiano reggiano...vrstvu lilku a omacky s mozzarellou muzeme udelat i nekolikrat....dame zapect do trouby na cca 20-30min na 180-200C
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

pavlinka+jiříček
(upraveno)
1. 6. 2014, 10:57


nahlásit
fifinek
(upraveno)
6. 6. 2013, 11:15
Lilek máme doma moc rádi, určitě vyzkouším. Vypadá dost jedle

nahlásit