Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Teplý jablečný kompot - zpracujte letní jablka

0.0
Teplý jablečný kompot - zpracujte letní jablka

Potřebné ingredience

cca 4 porce - 3-4 jablka, jeden kousek celé skořice, 5 hřebíčků, kapka citronové šťávy, 1 vanilkový cukr, pokud jsou jablka moc kyselá, přidáme lžičku až lžíci krystalového cukru, voda

Postup přípravy

Jablka oloupeme a nakrájíme na tlustější měsíčky. Zalijeme vodou a přidáme koření, citr. šťávu a cukr. Uvedeme do varu a vaříme necelou minutu. Zralejší jablka ještě kratší dobu. Ještě teplé podáváme, nebo si necháme na druhý den v lednici. Já do odstaveného horkého kompotu ještě přidávám jako bonus hrstku mražených ostružin, malin, jahod, nebo rybízu. Vynikající kompot k jakémukoli jídlu, nebo i samotný. A skvělé využití i nakyslých letních jablek co by jinak skončily v kompostu, takhle jdou do kompotu :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Hannnah 21. 7. 2014, 15:19
(Y)
mikky.h 3. 7. 2007, 15:39
Vzhledem k tomu,že máme každoročně až 2,5 tuny jablek 8-|,tak název receptu je pro nás úsměvný.. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Siťa. 4. 7. 2007, 11:59
@mikky.h chichi tak moštovat :-) mňam mňam ale sbírat bych to nechtěla (H) (H) (H) :-D
Lukrato 3. 7. 2007, 9:19
Jablkový kompot M.I.L.U.J.Ů.Ů.Ů.Ů.Ů. !!!! Když je pořádně vychlazený, jsem schopná sežrat celej hrnec !!!!! ;-) Ale sqělý je i vlažný !!!
petrulka 5. 7. 2007, 12:40
@Lukrato Taky ho miluju, dělávala ho maminka :-$ :-$

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie