Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Květáková

0.0
Květáková

Potřebné ingredience

květák, zelenina, sušené houby nebo čerstvé, sůl, pepř, kousek másla a hl. mouka, vegeta, popř. magi kostky

Postup přípravy

do hrnce dám rozebraný květák na menší růžičky, popř. ho pokrájím. Přidám ještě další zeleninu - mrkev, hrášek, kukuřici - kdo co má rád. Já většinou dávám mraženou směs. Přidám vodu, sůl, trošku pepře, vegety a sušené či čerstvé houby. Kdo máte rád přidejte magi kostku (já používám od Magi - houbové a bylinky viz. foto) dám vařit. Zatímco se mi zelenina vaří udělám si jíšku. Dělávám si ji do menšího kastrolku a když zbyde mám jí v ledničce. Takže jíška - používám máslo nebo když šetřím kousek hery. Cca půlku hery či másla dám do kastrolku a vsypávám hladkou mouku. Až mi vznikne ne moc hustá kaše. Dám na plotýnku a míchám. Jíšku smažím tak dlouho než je zlatavá - dá polévce dobrou chuť i barvu!
Když je zelenina měkká opatrně vmíchám jíšku za stálého míchání povařím cca pět minut. Nakonec dám trošku majoránky. Můžete vmáčknout stroužek česneku... buď hned před vařením - není pak tak ostrý.. nebo až po uvaření - polévka je šmrncovnější.

takže zelenina před vařením.. může se přidat i brambor, když dělám květákovou.. tak ho tam nedávám dám víc květáku.

moje oblíbené bujony.. nemusí být! kdo je nepoužíváte, ale polévka bude mít trošku "mdlejší" chuť, ale vcelku to nevadí.

no a pak už dobrou chuť. Nezapomeňte řádně jíšku v polévce provařit! což je potřeba zlumit a míchat!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

VeruD 16. 7. 2014, 10:23
(Y) (Y)výborné (jidlo) (jidlo)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie