Výborné a voňavé rybí filé s hráškem

Potřebné ingredience
rybí filé (nejlepší jsou mražené kostky z tresky), cibule, česnek, hladká mouka (používám celozrnnou, ale může být i obyčejná), sladká paprika, bazalka (používám sušenou), estragon (sušený), citrónová šťáva, mražený hrášek, kečup, sůl, olej na smažení
Postup přípravy
Rybí filé nechat rozmrazit, slít uvolněnou vodu. Potom ho pokapat citrónovou šťávou a lehce osolit.
Těsně před smažením filé poprášit moukou a červenou paprikou.
Cibuli pokrájet na kostičky a osmahnout na oleji. Po chvilce přidat prolisovaný česnek, promíchat a přidat ještě filé. Pánev poprášit bazalkou a estragonem, v poměru 1:1 - podle chuti, já na množství, které je na fotu, dávám tak cca 1 rovnou čajovou lžičku od každého. Během smažení trochu podlévat vodou, aby se nic nepřipalovalo.
V půlce smažení rybky otočit a když jsou hotové, vyndat je na talíř. Na pánev nasypat mražený hrášek, prohřát a na závěr přidat kečup (popř. upravit hustotu vodou). Jen chvilku promíchat (aby se vše prohřálo) a odstavit z plotny. Přelít přes rybu na talíři.
Jako příloha se podávají brambory.

Rybí filé nechat rozmrazit, slít uvolněnou vodu. Potom ho pokapat citrónovou šťávou a lehce osolit.
Těsně před smažením filé poprášit moukou a červenou paprikou.

Cibuli pokrájet na kostičky a osmahnout na oleji, po chvilce přidat prolisovaný česnek.

Přidat filé, pánev poprášit bazalkou a estragonem.

Když jsou ryby hotové, vyndat je na talíř. Na pánev nasypat mražený hrášek, prohřát a na závěr přidat kečup.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu








