(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Pařížský dort zdobený nugátovými hoblinkami a mandlemi

Potřebné ingredience
Korpus dle Zdenky R. (aero-orion) ID 79855 - tímto moc děkuji paní Zdeňce, je opravdu vynikající, nadýchaný, no prostě lahoda.
6x šlehačka 30% a víc..
4x ledové kaštany a 2 čokolády na vaření
200g nugátu, pražené mandlové lístky 100g, lístky máty
rybízová marmeláda rozmíchaná s rumem dle chuti
Postup přípravy
Korpus upečeme dle postupu, po vychladnutí nití rozdělíme na dva díly a ty potřeme marmeládou rozmíchanou s rumem, stačí jen jemně potřít, nebo pocákat. Necháme trochu provlhnout. Poté potřeme asi 2cm vrstvou paříž. krému, zaklopíme a opět potřeme krémem nahoru i dokola a dáme do chledna. Potom jsem ušlehala dvě šlehačky se ztužovačem a všechno jsem dala nahoru na dort a nezdobila nugátem a mandlemi a lístečky máty. Byl opravdu vynikající,jen se rozplýval.... :- ))
Pařížská šlehačka. V hrnci s širokým dnem svaříme DEN PŘEDEM 4 šlehačky + 4 kaštany + 2 čokolády, necháme probublat, lehce povaříme a dáme po vychladnutí do lednice. Šleháme až druhý den.
Pařížská šlehačka. V hrnci s širokým dnem svaříme DEN PŘEDEM 4 šlehačky + 4 kaštany + 2 čokolády, necháme probublat, lehce povaříme a dáme po vychladnutí do lednice. Šleháme až druhý den.

Jiný pohled
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Janča B.
(upraveno)
3. 2. 2014, 10:27
Dobrý den, mohla byste mi prosím přeposlat recept od paní Zdeňky, nikde jsem ho nenašla. Děkuji moc Jana
nahlásit

andol
(upraveno)
23. 7. 2010, 17:03




nahlásit

miska.plyska
(upraveno)
27. 11. 2009, 1:21
super







nahlásit

gabsa
(upraveno)
19. 11. 2009, 18:42
vypadá skvěle, jen se zakousnout musí chutnat skvěle










nahlásit

Ilonáček
(upraveno)
17. 11. 2009, 19:45








nahlásit

Handulka0
(upraveno)
16. 11. 2009, 21:46
To musí být hodně jedlé






nahlásit

darinka30
(upraveno)
16. 11. 2009, 21:04






nahlásit

gabulovenka
(upraveno)
16. 11. 2009, 17:23






nahlásit