(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
Kakaový dort s krém z banánového pudinku a čokolády Milka
Potřebné ingredience
Korpus : 150 g hladké a 150 polohrubé mouky, 200 g cukru, 5 vajec, cca 1 dcl vody a 1 dcl oleje, 1 prášek do pečiva, 1 vanil.cukr, popř. kakao Krém : 500 g másla, 2 pudinky, 200 g mouč.cukru, 2 vanil.cukry, 0,5 l mléka, 100-200 g čokolády
Postup přípravy
Korpus :
- žloutky ušleháme s cukrem, za stálého šlehání přidáme olej a vodu
- postupně zašleháme obě mouky smíchané s práškem do pečiva
- když je to hodně husté, že to sotva utáhnou metly, přidám trochu vody nebo oleje nebo obojího
- nakonec zamíchat ručně sníh z bílků
- pečeme na 180-200stupňů
- když děláme kakaovou nebo oříškovou obměnu, tak dáme méně mouky podle množství kakaa nebo oříšků.
- já na tento dort dělala těsto ze 3 vajíček (vše ostatní jsem tedy k tomu ponížila) a výška byla cca 5 cm
Krém :
Svaříme si pudinky v půllitru mléka, odstavíme a do horkého pudinku zamícháme čokoládu. Rozpustí se za chvilku, pak přikryjeme mikrotenem a necháme vychladnout. Změklé máslo vyšleháme s mouč.i vanilkovým cukrem.
Přidáme pudink s čokoládou a znovu vyšleháme. Tento krém je výborný chuťově, čokoláda dá vanilkovému krému jemnou zvláštní příchuť, kdo ochutná, už po mně jiný nechce. Hodí se taky k ovoci a pod potahovky je perfektní. Je ho možné i zmrazit a znovu po rozmrazení použít.
Obdobná varianta je z vanilkového nebo čokoládového pudinku, přimícháme tmavou čokoládu a je to výborný čokoládový krém. Místo čokolády lze přidat třeba ledové kaštany, nebo kofilu, bude to pokaždé trochu jiná příchuť.
- Já na tento dort udělala poloviční dávku a bohatě stačila, možná by stačilo i o něco méně másla. Použila jsem banánový pudink a čokoládu Milka. A opravdu lepší krém jsem nejedla :-) 100% vyzkoušejte! :-)
- dá se použít jakýkoli pudink, z čokolád třeba bílá, hořká, ledové kaštany, mléčná milka
- recepty jsem našla na dortošce :-)
- žloutky ušleháme s cukrem, za stálého šlehání přidáme olej a vodu
- postupně zašleháme obě mouky smíchané s práškem do pečiva
- když je to hodně husté, že to sotva utáhnou metly, přidám trochu vody nebo oleje nebo obojího
- nakonec zamíchat ručně sníh z bílků
- pečeme na 180-200stupňů
- když děláme kakaovou nebo oříškovou obměnu, tak dáme méně mouky podle množství kakaa nebo oříšků.
- já na tento dort dělala těsto ze 3 vajíček (vše ostatní jsem tedy k tomu ponížila) a výška byla cca 5 cm
Krém :
Svaříme si pudinky v půllitru mléka, odstavíme a do horkého pudinku zamícháme čokoládu. Rozpustí se za chvilku, pak přikryjeme mikrotenem a necháme vychladnout. Změklé máslo vyšleháme s mouč.i vanilkovým cukrem.
Přidáme pudink s čokoládou a znovu vyšleháme. Tento krém je výborný chuťově, čokoláda dá vanilkovému krému jemnou zvláštní příchuť, kdo ochutná, už po mně jiný nechce. Hodí se taky k ovoci a pod potahovky je perfektní. Je ho možné i zmrazit a znovu po rozmrazení použít.
Obdobná varianta je z vanilkového nebo čokoládového pudinku, přimícháme tmavou čokoládu a je to výborný čokoládový krém. Místo čokolády lze přidat třeba ledové kaštany, nebo kofilu, bude to pokaždé trochu jiná příchuť.
- Já na tento dort udělala poloviční dávku a bohatě stačila, možná by stačilo i o něco méně másla. Použila jsem banánový pudink a čokoládu Milka. A opravdu lepší krém jsem nejedla :-) 100% vyzkoušejte! :-)
- dá se použít jakýkoli pudink, z čokolád třeba bílá, hořká, ledové kaštany, mléčná milka
- recepty jsem našla na dortošce :-)
korpus
ozdobeno pudinkovým krémem
figurky pejsků - použita silikonová formička na marcipán
ze zadu
...
...
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jajka5
(upraveno)
30. 7. 2010, 18:04
PavliBP
(upraveno)
30. 7. 2010, 10:34
...