Zobrazit přihlášovací formulář

Kokosový dort s hmotou formix

0.0
Kokosový dort s hmotou formix

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 4 lžíce cukru, 4 lžíce polohrubé mouky, 2 lžíce kokosu, balíček kakaových bebe, krabička krému Dr. Oetker dle chuti, marmeláda, potahovací hmota Formix

Postup přípravy

Ušleháme vejce s cukrem do pěny, pak přidáme mouku a dále šleháme, nakonec stáhneme šlehač a pomaličku vmícháme kokos, vlijeme do pečícím papírem vyložené formy nebo rozprostřeme na plech. Pečeme asi 20-30 minut na 180°C. Po upečemí vyjmeme, opatrně stáhneme pečící papír a korpus prokrojíme, pomažeme marmeládou a necháme trošku zchladnout. Mezitím nalijeme 200 ml mléka do vyšší nádoby, přidáme cukr moučku a prášek na krém Dr. Oetker, vyšleháme v hustý krém a začneme mazat, na marmeládu dáme tenčí vrstvu krému, na to poklademe hustě bebe oplatky kakaové, dáme další vrstvu krému a zase vrstvu oplatek, přiklopíme druhou půlkou korpusu a pomažeme celý dort zvrchu a boků zbytkem krému. Dáme do lednice chladit a zpracujeme potahovou hmotu.

Použila jsem formix, výborně se s ním pracuje, ale musím říct, že chuťově nic moc. Dort si ozdobte jak je vám libo, barvila jsem klasickýma gelovkama :)

Nakrojený dortík

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie