VANILKOVÉ BEBE ŘEZY
Potřebné ingredience
Korpus: 160 g cukru, 160 g polohrubé mouky, 4 vejce, 1/2 prášku do pečiva
Krém: 1 l mléka, 3 vanilkové pudinky, 100 g cukru, 150 g másla nebo hery (já dávám půl na půl)
Poleva: 250 g cukru moučka, 100 g másla, 3 lžíce kaka, 3 lžíce rumu, 2 lžíce horké vody
2 balíčky bebe sušenek, rum
Postup přípravy
V mléce svaříme vanilkové pudinky s cukrem a do ještě horké hmoty vmícháme máslo a nalijeme na korpus. Krém začínám vařit po vyjmutí korpusu z trouby, ten tak po dobu vaření lehce schladne. Ještě vlahý krém poklademe sušenkami bebe a potřeme rumem (osvědčila se mi mašlovačka :o). Utřeme cukr s máslem, kakaem, rumem a vodou do hladké polevy a ihned nalijeme na sušenky, uhladíme a necháme ztuhnout.
U nás většinou to tuhnutí nevydržíme a krájíme mnohem dříve. Velice rychlé (i s pečením příprava zabere necelou hodinu) a u nás snad nejoblíbenější řezy...
Připravíme si vajíčka, cukr, mouku a kypřící prášek do pečiva.
Vajíčka s cukrem vyšleháme do pěny...
Do vyšlehané pěny opatrně vmícháme mouku s práškem do pečiva...
Vymíchanou hmotu nalijeme na vymazaný a vysypaný plech
Dáme péct do vyhřáté trouby a pečeme při cca 160 stupních dozlatova.
Uvaříme hustý puding s mléka, cukru a pudinkového prášku.
Do ještě horkého krému vmícháme máslo nebo heru.
Ještě teplý krém rozetřeme na korpus.
Ihned poklademe bebe sušenkami, které potřeme rumem.
Utřeme cukr, máslo, kakao, vodu a rum na hladkou polevu.
Polevu nalijeme na sušenky.
Uhladíme a dáme ztuhnout.
Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé