(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
CUKETOVÁ ČÍNA
Potřebné ingredience
Potřebujeme na 4 porce:
2 středně velké cukety (může být i víc cuket), 2 kuřecí prsní řízky, 5 polévkových lžic sójové omáčky, 4 oloupané stroužky česneku, 3 polévkové lžíce olivového oleje.
Postup přípravy
:o).
Cuketová čína
Postup:
Maso naložíme na 1-2 hodiny do směsi z protlačeného česneku, sojové omáčky a oleje. Opláchnutou a osušenou cuketu si nakrájíme na kostičky o velikosti 1,5×1,5cm (mohou být i větší).
Na rozpálené hluboké pánvi si opečeme naložené maso (pokud máte kvalitní pánev již nemusíte přidávat olej, jinak raději nalijte na pánev cca 2-3 lžíce oleje), opékáme asi 5 minut.
Opečené maso zasypeme nakrájenou cuketou a zakryjeme pokličkou. Nejprve opékáme zvolna - cuketa pustí šťávu - a posléze pečeme na nejvyšší stupeň případně oheň, snažíme se o vysmažení veškeré vody, kterou pustila cuketa až do zhoustnutí směsi. Konzistence vzniklé číny by měla vypadat jakoby zahuštěná solamylem, dá se říct že konzistence je taková táhlá. Na závěr dosolte dle chuti. Podáváme s rýží.
Dobrou chuť!
Cuketová čína
Postup:
Maso naložíme na 1-2 hodiny do směsi z protlačeného česneku, sojové omáčky a oleje. Opláchnutou a osušenou cuketu si nakrájíme na kostičky o velikosti 1,5×1,5cm (mohou být i větší).
Na rozpálené hluboké pánvi si opečeme naložené maso (pokud máte kvalitní pánev již nemusíte přidávat olej, jinak raději nalijte na pánev cca 2-3 lžíce oleje), opékáme asi 5 minut.
Opečené maso zasypeme nakrájenou cuketou a zakryjeme pokličkou. Nejprve opékáme zvolna - cuketa pustí šťávu - a posléze pečeme na nejvyšší stupeň případně oheň, snažíme se o vysmažení veškeré vody, kterou pustila cuketa až do zhoustnutí směsi. Konzistence vzniklé číny by měla vypadat jakoby zahuštěná solamylem, dá se říct že konzistence je taková táhlá. Na závěr dosolte dle chuti. Podáváme s rýží.
Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé