(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Mramorové rohlíčky s karamelovým krémem
Potřebné ingredience
Suroviny : odkrojky těsta z dvoubarevných slepovaných hřebínků.
Karamelový krém: 1 plechovka Salka uvařeného na karamel, 1 karamelový pudink, 100 ml mléka, 2 žloutky, podle chuti rum.
Rozpuštěná čokoláda na vaření.
Postup přípravy
Salko nalijeme do kastrolku a přivedeme k varu. Pudink a žloutky rozšleháme v mléce a směs vlijeme do vařícího Salka. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Odstavíme, necháme vychladnout a přidáme rum.
Odřezky z dvoubarevného těsta zpracujeme tak, aby vzniklo mramorové těsto. Zabalíme je a necháme v chladnu odpočinout. Odleželé těsto pak rozválíme na sílu 2-3 mm a vykrájíme rohlíčky. Pečeme je na plechu s papírem na pečení při 170°C asi 7 minut. Upečené zchladlé rohlíčky po dvou spojíme karamelovým krémem a na závěr oba konce rohlíčků namočíme do rozpuštěné čokolády. Necháme okapat a ztuhnout na kuchyňské mřížce.
viz všechny užasné recepty na www.sladkosti.net :)
Odřezky z dvoubarevného těsta zpracujeme tak, aby vzniklo mramorové těsto. Zabalíme je a necháme v chladnu odpočinout. Odleželé těsto pak rozválíme na sílu 2-3 mm a vykrájíme rohlíčky. Pečeme je na plechu s papírem na pečení při 170°C asi 7 minut. Upečené zchladlé rohlíčky po dvou spojíme karamelovým krémem a na závěr oba konce rohlíčků namočíme do rozpuštěné čokolády. Necháme okapat a ztuhnout na kuchyňské mřížce.
viz všechny užasné recepty na www.sladkosti.net :)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé