Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

Smetanové kari rizoto

0.0
Smetanové kari rizoto

Potřebné ingredience

Kuřecí nebo krůtí maso,
rýže (na tento recept upřednostňuji ve varných sáčcích),
sůl, pepř, kari,
mražená zeleninová směs (dle chuti - já dávám směs mrkev/hrášek/květák; ani kukuřice by nebyla od věci),
šlehačka

Postup přípravy

Dáme vařit rýži.
Maso nakrájíme na nudličky, orestujeme na rozpáleném oleji - osolíme, opepříme.
Přidáme kari.
Přidáme mraženou zeleninu, podusíme.
Přidáme rýži, která se mezitím uvařila.
Nakonec zalijeme šlehačkou a ještě necháme prohřát.
Během přípravy průběžně dle potřeby podléváme vodou.
Podlévat zpočátku nebylo třeba - samo maso pustilo spoustu šťávy.

Dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Jarmuschka (upraveno) 23. 2. 2011, 21:12
Dnes jsem místo rýže použila bulgur - takže jsem vlastně udělala "bulgurito". ,-) Hrnek bulguru (půl balíčku, tj. cca 250 g) jsem zalila 2 hrnky vody a přivedla k varu. Pak jsem tam přidala k kostku zeleninového masoxu a dobře rozmíchala. Vařila jsem pod pokličkou, až se voda skoro vyvařila, v bulguru byly jen "komínky". Kastrol jsem zabalila do utěrky a dala do peřin (nechávám takhle dojít i rýži). Pak už jsem postupovala dle receptu. :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie