(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
SKOŘICOVÉ ČTVEREČKY

Potřebné ingredience
250 g hladké mouky,
120 g moučkového cukru,
1 vejce,
150 g tuku,
1 lžička mleté skořice,
trochu mléka,
1 žloutek a 2 lžíce mléka na potření,
mandlové lupínky na posypání
Postup přípravy
Mouku prosejeme, přidáme cukr, vejce, tuk a skořici, vypracujeme vláčné těsto. Podle potřeby přidáme trochu mléka. Těsto odložíme do chladna odpočinout. Z těsta vyválíme plát, který potřeme žloutkem rozšlehaným s mlékem a posypeme lupínky mandlí. Těsto ostrým nožem nebo rádýlkem nakrájíme na čtverečky velké asi 2 cm (můžeme i jiné tvary), přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a zvolna pečeme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé