(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Karamelové košíčky
Potřebné ingredience
125g čokolády na vaření
100g tuku
1 slazené kondenzované mléko
125g másla
1lžíce rumu
50 i více malých papírových košíčků
mandle na ozdobu
Postup přípravy
1. Kondenzované mléko v plechovce vložíme do kastrůlku s vodou, přivedeme k varu a vaříme dvě hodiny . Necháme v plechovce vychladnout. Čokoládu nalámeme do kastrůlku, přidáme tuk a na páře necháme rozpustit. Uvařené a vychladlé kondenzované mléko nalijeme do misky,přidáme změklé máslo a rum.
2.Směs vyšleháme do hladké pěny. Papírové košíčky si naskládáme na plech a do každého dáme lžičku rozpuštěné čokolády a necháme ztuhnout.Pěnu z kondenzovaného mléka přendáme do cukrářského sáčku s hvězdičkou a opět necháme ztuhnout.
3.Krém přelijeme lžičkou čokolady, ozdobíme oloupanou mandlí a nechame dobře ztuhnout. Připrava je náročnější, ale práce je vyvážena vynikající chutí.
2.Směs vyšleháme do hladké pěny. Papírové košíčky si naskládáme na plech a do každého dáme lžičku rozpuštěné čokolády a necháme ztuhnout.Pěnu z kondenzovaného mléka přendáme do cukrářského sáčku s hvězdičkou a opět necháme ztuhnout.
3.Krém přelijeme lžičkou čokolady, ozdobíme oloupanou mandlí a nechame dobře ztuhnout. Připrava je náročnější, ale práce je vyvážena vynikající chutí.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
16. 12. 2009, 15:39