(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Netradiční vánoční kapr u nás - podkovy

Potřebné ingredience
kapr, sůl, hodně česneku, hladká mouka, papriková vegeta, olej nebo tuk na smažení
Postup přípravy
Vykuchaného a očištěného kapra (kůži nechávám) nakrájet na podkovy, každý kousek všude potřít rozetřeným česnekem se solí a nechat uležet. Nejlépe ráno, aby česnek se solí pořádně natáhl.
Před smažením obalit ve směsi připravené z hladké mouky a paprikové vegety a zvolna opékat.
Je to opravdu velká dobrota, avšak nedoporučuji pro malé děti a žlučníkáře.
Před smažením obalit ve směsi připravené z hladké mouky a paprikové vegety a zvolna opékat.
Je to opravdu velká dobrota, avšak nedoporučuji pro malé děti a žlučníkáře.

nakrájený kapr na podkovy

nasolené a načesnekované podkovy (toho česneku tam mohlo být víc. Je lepší souměrně rozetřený.)

připravená směs na obalení

zvolna smažíme

a hotovo
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé