Zobrazit přihlášovací formulář

Ryby a dary moře

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Kapr na černo (ryby na černo)

0.0
Kapr na černo (ryby na černo)

Potřebné ingredience

kapr, 3 kuličky nového koření, 3 bobkové listy, 3 hřebíčky, máslo, 2 x balíček švestek, mrkev, celer, petržel, 2 x balíček mandlí, rozinky dle chuti,1x balíček fíků, 1x balíček datlí, vlašské ořechy dle oka, 1 x balíček lískových ořechů, sůl, cukr, pokrájený citron na čtvrtky ( i s kůrou), možnost dodat švestková povidla, 2-3 perníky na strouhání,

Postup přípravy

Na másle orestujeme zeleninu, zalijeme vodou a vaříme. Přidáme všechny ingredience včetně koření. Vaříme cca 1 hodinu. Zahustíme perníkem a zase dostatečně povaříme (cca 1 hodinu). Ochucujeme solí, cukrem. Možné je i citronovou šťávou. Nakonec vložíme osoloného kapra a vaříme 15-20 minut. Omáčku vaříme den před štědrým dnem - je lepší a chutnější :-)

Restovaná zelenina

Všechny ingredience

Konečná fáze zahuštěná perníkem

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

bubble 27. 12. 2009, 11:54
To vypadá zajímavě... S čím se to jí? Jaká příloha?
veri 27. 12. 2009, 15:39
@bubble Jíťo - samotně. Prostě se nandá na talíř a (jidlo). Je to sladko, slano kyselé, ale hlavně spíš sladké a výborné.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie