(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Kapr na černo (ryby na černo)

Potřebné ingredience
kapr, 3 kuličky nového koření, 3 bobkové listy, 3 hřebíčky, máslo, 2 x balíček švestek, mrkev, celer, petržel, 2 x balíček mandlí, rozinky dle chuti,1x balíček fíků, 1x balíček datlí, vlašské ořechy dle oka, 1 x balíček lískových ořechů, sůl, cukr, pokrájený citron na čtvrtky ( i s kůrou), možnost dodat švestková povidla, 2-3 perníky na strouhání,
Postup přípravy
Na másle orestujeme zeleninu, zalijeme vodou a vaříme. Přidáme všechny ingredience včetně koření. Vaříme cca 1 hodinu. Zahustíme perníkem a zase dostatečně povaříme (cca 1 hodinu). Ochucujeme solí, cukrem. Možné je i citronovou šťávou. Nakonec vložíme osoloného kapra a vaříme 15-20 minut. Omáčku vaříme den před štědrým dnem - je lepší a chutnější :-)

Restovaná zelenina

Všechny ingredience

Konečná fáze zahuštěná perníkem
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

bubble
(upraveno)
27. 12. 2009, 11:54
To vypadá zajímavě... S čím se to jí? Jaká příloha?
nahlásit
veri
(upraveno)
27. 12. 2009, 15:39
@bubble
Jíťo - samotně. Prostě se nandá na talíř a
. Je to sladko, slano kyselé, ale hlavně spíš sladké a výborné.

nahlásit