(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Pečenáče ze smaženého kapra
Potřebné ingredience
Podle množství zbylých kapřích řízků: 1/2 l 8%: octa, 1/4 l vody, kousek celeru, petržele, 2 středně velké mrkve, 15 kuliček nového koření, 20 kuliček pepře, 3 bobkové listy, 1 rovná pol. lžíce cukru, 1/2 lžičky soli, 2 stř. velké cibule.
Postup přípravy
Mimo cibule vše svaříme, cca 5 min., do větší zavařovací sklenice naskládáme smažené kapří řízky, které prokládáme půlkolečky cibule. Zalejeme prochladlým lákem a asi na týden uložíme do chladu, aby se rozložily větší i menší kůstky. Já kapra filetuji, tím je zbaven větších kostí, takže se pečenáče dají konzumovat už na silvestra.
Dobrou chuť po celý nový rok.
Dobrou chuť po celý nový rok.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

MajkaKi
(upraveno)
24. 12. 2016, 20:28


nahlásit