(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Šlehaná bábovka - nádherně jemná!
Potřebné ingredience
6 vajec, 300 g pískového cukru, 10 lžic oleje, 10 lžic teplé vody, strouhaná citronová kůra a 1 lžíce šťávy, 1 vanilkový pudink, 250 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, rozinky.
a pro jinačí variantu potřebujeme ještě navíc - 1 lžíci instatní kávy, 1 lžíci horké vody, 1 dcl vaječného koňaku, kandovaná kůra
Postup přípravy
Žloutky ušleháme ve šlehači s cukrem, potom přidáme po lžících olej a vodu. Šleháme do pěny, pak přidáme citronovou kůru, mouku smíchanou s pudinkem a práškem do pečiva, promícháme a zlehčíme sněhem ze 6 bílků, do kterého jsme přidali citronovou šťávu. Potom vmícháme rozinky, nalijeme do dvou nízkých forem, které jsme vymazali a vysypali a dáme péci. Při 160 st. asi půl hodiny.
Pro jinou variantu: do umíchaného těsta nedáme rozinky, ale těsto rozdělíme na dva stené díly.
první - polovinu prvního dílu nalijeme do formy a druhou polovinu umícháme s kávou (1 lžíce instatní kávy smíchaná s 1 lžící horké vody) - dle chuti - nemusí celé množství, a kandovanou kůrou. - nalijeme na první polovinu těsta a dáme péci.
druhé - druhý díl smícháme s jednou dcl vaječného koňaku, přidáme rotinky a nalijeme do formy. Pečeme.
DOBROU CHUŤ!!
Pro jinou variantu: do umíchaného těsta nedáme rozinky, ale těsto rozdělíme na dva stené díly.
první - polovinu prvního dílu nalijeme do formy a druhou polovinu umícháme s kávou (1 lžíce instatní kávy smíchaná s 1 lžící horké vody) - dle chuti - nemusí celé množství, a kandovanou kůrou. - nalijeme na první polovinu těsta a dáme péci.
druhé - druhý díl smícháme s jednou dcl vaječného koňaku, přidáme rotinky a nalijeme do formy. Pečeme.
DOBROU CHUŤ!!
...varianta s vaječným koňakem a rozinkami
...varianta s instatní kávou a kandovanou kůrou
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
6. 1. 2010, 19:59
eliastepa
(upraveno)
6. 1. 2010, 21:15
@Ilonáček