Tvarohový krémovník s jahodami
Potřebné ingredience
Klasický tvarohový krémovník, já jen do něho přidala rozmražené jahody, nakrájené na půlky, protože mám plnou mrazničku různého ovoce a tak ho teď dávám všude, kam to jde. Takže kdo jste na tom stejně jako já, nebojte se, nic tím nepokazíte, právě naopak. Krémovník byl ještě lahodnější než jindy. .......... Těsto: 220 g polohrubé mouky, 120 g másla nebo Hery, 120 g moučkového cukru, 1 vejce, 2 žloutky, 1 lžička prášku do pečiva. Náplň: 500 ml mléka, 500 g tvarohu (dávám vaničkový), 150 g moučkového cukru, 1 vanilkový pudinkový prášek, 150 ml oleje, 1 vejce, 2 žloutky.......Sníh: 4 bílky, 150 g cukru krupice.
Postup přípravy
Suroviny na náplň dobře rozmícháme v míse, je to hodně řídké. Nalijeme na těsto a kdo chce, může přidat ovoce. Upečeme na 180°C asi 40 minut.
Vyšleháme sníh z bílků a cukru, natřeme na koláč, zarovnáme nebo zvlníme cukrářskou stěrkou a zapečeme na 150°C asi 15 minut. Po vychladnutí se na sněhu vysráží drobné kapičky jako maličké korálky.
***
Ten minulý byl možná hezčí, ale zase byl bez jahod.
Tentokrát jsem dala rozmražený rybíz, s ovocem je to opravdu lepší.
pro změnu s čerstvými malinami
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé