(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
karamelový krém -dezert
Potřebné ingredience
Karamel: 80 g krupicového cukru, 100 ml vody Krém: 4 vejce, 40 g krupicového cukru, 500 ml mléka, ½ vanilkového lusku Dohotovení: 20 ml smetany ke šlehání, 100 g čerstvého ovoce (maliny, jahody)
Postup přípravy
Cukr dáme do kastrůlku se silným dnem a zalijeme asi 100 ml studené vody. Na mírném ohni necháme vařit, dokud cukr nezkaramelizuje. Při varu nemícháme, aby se netvořila pěna. Horký karamel vylijeme na dno 6 ohnivzdorných zapékacích misek.
Vejce utřeme s cukrem do pěny. Mléko svaříme s vanilkovým luskem a necháme vychladnout asi na 60 °C. Pak vmícháme vaječnou pěnu a přecedíme přes husté sítko. Hmotu rozlijeme do misek na karamel.
Formičky naskládáme do pekáčku s vyšším okrajem a zalijeme vodou tak, aby sahala do poloviny výšky misek. Pečeme v troubě při 150 °C 50 až 60 minut; doba pečení záleží na výšce krému v misce.
Vejce utřeme s cukrem do pěny. Mléko svaříme s vanilkovým luskem a necháme vychladnout asi na 60 °C. Pak vmícháme vaječnou pěnu a přecedíme přes husté sítko. Hmotu rozlijeme do misek na karamel.
Formičky naskládáme do pekáčku s vyšším okrajem a zalijeme vodou tak, aby sahala do poloviny výšky misek. Pečeme v troubě při 150 °C 50 až 60 minut; doba pečení záleží na výšce krému v misce.
detail
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
mamina
(upraveno)
3. 5. 2010, 20:06
Ten miluji, ale ještě jsem nenašla odvahu ho vyzkoušet.
egon e
(upraveno)
14. 1. 2010, 13:03
krany flam
misa1409
(upraveno)
15. 1. 2010, 8:04
@egon e
Ilonáček
(upraveno)
13. 1. 2010, 11:30
misa1409
(upraveno)
13. 1. 2010, 20:54
@Ilonáček
bubík4
(upraveno)
12. 1. 2010, 22:10
Je to jsem viděla ráno ve snídani s novou
misa1409
(upraveno)
13. 1. 2010, 20:55
@bubík4
jasně bylo v tescoma s chutí hned jsem to vyzkoušela a je mnami právě dopékám další várku na zítra