Tvarohový drobenkový dort
Potřebné ingredience
Drobenkové těsto:
1 žloutek
125g másla
125g cukru moučka
1 balíček vanilkového cukru
2 lžíce citronové šťávy
250g polohrubé mouky
1/2 balíčku prášku do pečiva
Náplň:
5 vajec
125g másla
250g cukru moučka
1 lžíce dětské krupice
750g tvarohu (20% tuku, ale já jsem dala nízkotučný)
šťáva a kůra z 1 (chemicky neošetřeného) citronu
Na zdobení:
1 lžíce skořice
1 lžíce cukru moučka
100g čokoládové polevy
Postup přípravy
Z vajec oddělíme bílky a ušleháme tuhý sníh. Utřeme máslo se žloutky, cukrem, vanilkovým cukrem a krupicí, přimícháme tvaroh, citronovou šťávu a kůru a nakonec vmícháme sníh z bílků. Tuto náplň rozetřeme na těsto a na ni rozdrobíme zbylou část těsta.
Dort pečeme 60 - 70 min při 175°C (uprostřed, horkovzdušná trouba - 160°C), po dalších 15 min ve vypnuté troubě dort vyjmeme a posypeme skořicí a cukrem.
Polevu rozpustíme ve vodní lázni, ustřihneme malý rožek sáčku a postříkáme jí horní část dortu.
Utřeme máslo se žloutkem, cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou šťávou.
Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vypracujeme těsto.
Dvě třetiny těsta vložíme do vymazané a moukou vysypané formy, třetinu ponecháme stranou k pozdějšímu použití.
Z vajec oddělíme bílky a ušleháme tuhý sníh.
Utřeme máslo se žloutky, cukrem, vanilkovým cukrem a krupicí.
Přimícháme tvaroh, citronovou šťávu a kůru.
Nakonec vmícháme sníh z bílků.
Tuto náplň rozetřeme na těsto ve formě.
...a na ni rozdrobíme zbylou část těsta.
Po vytažení z trouby vypadá asi takhle.
Posypeme skořicí a pocukrujeme.
Postříkáme čokoládou.
Papáme:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé