(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
ČESKÉ BUCHTY PODLE NAŠÍ BABČI
Potřebné ingredience
(množství by mělo vyjít na střední pekáč) - 1/4 kg mouka hladká - 1/4 kg mouka polohrubá - špetka soli - 2 lžíce cukru krupice - 10 lžic oleje - 2-3 žloutky - 200 ml mléka (někdy mouka více saje takže až 250ml) - kostička droždí na kvásek (protřít ji s 2 lžícemi cukru, pak rozmíchat s vlažným mlékem, asi 100ml)
Postup přípravy
smícháme všechny ingredience, průběžně přiléváme kvásek.... těsto vypracujeme hladké a necháme hodinu přikryté utěrkou odpočívat a vykynout v teple.... jemně vyklopit těsto, nakrájet si na menší kusy a naplnit (náplní tvarohovou, povidlovou, makovou)
pekáč vymastíme peroutkou olejem, dostatečně velké množství... pokladené buchty rovněž potíráme olejem... nechat opět cca 10-20 minut nakynout.... a pak pečeme asi na 180°C v předehřáté troubě asi 25 minut
po dopečení nacukrujeme cukrem moučka (může být i namíchán lehce s vanilkovým cukrem)
pekáč vymastíme peroutkou olejem, dostatečně velké množství... pokladené buchty rovněž potíráme olejem... nechat opět cca 10-20 minut nakynout.... a pak pečeme asi na 180°C v předehřáté troubě asi 25 minut
po dopečení nacukrujeme cukrem moučka (může být i namíchán lehce s vanilkovým cukrem)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
chalupnicka
(upraveno)
15. 1. 2010, 19:42
domácí buchtičky a ještě ta krásná žabička mňam mňam hned bych si dala ke kafíčku
calexaci
(upraveno)
15. 1. 2010, 7:25
Domácí buchty jééééééé ty já taky dělám a vždycky se po nich jen zapráší. ta žabička by to u nás měla taky spočítaný
Ilonáček
(upraveno)
14. 1. 2010, 15:45