Zobrazit přihlášovací formulář

Dětské speciality

Přidat recept
(recept si oblíbilo 23 návštěvníků)

Sladké jáhly

0.0
Sladké jáhly

Potřebné ingredience

jáhly, ovoce - nejlépe banán, nebo přesnídavka, větším dětem od 9. měsice . na špičku nože čerstvého másla a čajovou lžičku hroznového cukru / Glukopur/.

vhodné od ukončeného 6. měsíce.

Postup přípravy

Hrst jáhel spaříme horkou vodou a uvaríme do měka, pak přes utěrku scedíme,a by byly bez vody. jáhly s banánem rozmačkáme na kaši. / Pokud nemáte ovoce tak jej promíchejte spřesnídávkou/. menším dětem od. 6. měsíce mixujte - větším od 8. měsíce směs jen roztlačte vidličkou. Pro děti od 9. měsíce můžete do horkých jahel dát na špičku nnože čerstvého másla a čajovou lžičku hroznového cukru.

vhodné od ukončeného 6. měsíce.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zrušený účet 22. 2. 2008, 13:37
Jedna zkušenost s jáhlami.Při nakupování jáhel je potřeba koukat na datum spotřeby-to ovlivňuje jejich hořkost,je potřeba zpracovat je do 2-3měsíců od zabalení.Je to loupané zrno(proso) a jak se k němu dostane vzduch,tak časem zhořkne.Proto je někdo má hořké a někdo ne.S tím si lehce poradíme tak,že jáhly přelijeme vařící vodou a pak je připravujeme běžným způsobem.A je to ńamka (Y)
Raffaelo 3. 7. 2007, 12:06
To je super, že tu nějaké jáhly jsou, chystám se na jejich nákup, a chtěla bych zkusit určitě jáhelník, a také kaši. Akorád mám stach z toho jak se říká, že jsou hořké.. tak se musí asi dobře spařit že?? A ještě bych se zeptala, jestli se ta jejich chuť dá k něčemu přirovnat... :-P
cicmoši 3. 7. 2007, 12:39
@Raffaelo Veruš ja ich teda spařujem, len na jáhelník, inak vůbec a to, že sú horké počujem prvý krát........ ;-) ;-) ;-) vobec sa mi nikdy nezadlo, že by boli hořké, kupujem bio jáhly a nikdy som nemala žiaden problém, do polievky ich len tak nahádžema na dezerty a jáhlovník ich sparím, robím ich aj uvarené a zmixované z jogurtom a prekladám ovocím,ako studený dezert (Y) (Y) určite skúste je to jednoduché a detičkam to chutná, ked sú riadne uvarené sú jemnučké a krémové - trošku pripomínajú kus-kus, alebo uvarené vločky, ale sú jemnejšie - krémovejšie, neviem proste sú to jáhly........... :-) :-) :-) inak je výborný aj jáhlovník na slano prekaladaný špenátom a syrom / resp. tofu/ ten doslovne milujem........... :-P :-P (PL) (PL) (PL) (L)
Raffaelo 3. 7. 2007, 13:31
@cicmoši Katy, vidíš a já jsem to četla na internetu, že by se měly před vařením spařit a říkala mi to i spolupracující.. tak nevím, ale na ten jáhlovník je určitě spařím *-) (clamp) jinak já zatím děti nemám, jsem skoro sama ještě dítě ;-) (22 let) :-) jinak s tím špenátkem a sýrem, vyzkouším každopádně, špenátek miluju, ted jsem ho zkoušela s těstovinama a sýrem a i kdyby byl co já vím s čím, tak ho můžu jíst pořád takže děkuji za další tip (Y) (L) a o té polévce jsem také slyšela. Mohla bych poprosit jak ji děláš?? Děkujiiii mooc (clamp) (clamp) jo a myslím, že mezi bio jáhly a normálními chuťový rozdíl snad nebude... *-)
cicmoši 3. 7. 2007, 16:40
@Raffaelo jo na jáhlovník to určite spař...... :-$ inak do tej polievky to robím tak, že urobím klasický zeleninový základ a jáhly dávam niesto závarky, nudlím těstovin, dávam do hocikaje polievky, masovej, zeleninovej, krémovej - vždy hodím tak 2-3 hrstě jáhel, oni dost nabobtnajú varením............. (Y) inak chutovo není rozdiel medzi normálnými a bio -jáhlami, rozdiel by mal byt v ekologickom pestovaní........... :-$ :-$ (child1)
Raffaelo 3. 7. 2007, 17:59
@cicmoši 8-| jooooooooj teda ale že ten jáhlovník dá zabrat. Nevím čím to, ale na 250 g jáhel 0,5 l mléka to teda nevím nevím... já jsem to ted dělala z poloviny (takže 125 g jáhel a 250 ml mléka) a chvili se to dalo, ale potom ty jáhly vsákly veškeré mléko, tak se to nedalo ani umíchat, tak jsem ještě mléko musela několikrát přidávat, protože se mi zdály celkem tvrdší. Pak jsem to vzdala a po nějakých 25 minutách mi málem upadla ruka :-@ no uvidíme, ted je už v troubě, tak jsem zvědavá, jestli to za tu námahu bude aspon stát ;-) na tu malou dávku mi to vyšlo akorád do té naší malučké zapékací misky. Katy, prosím Tě v jakém poměru děláš ten jáhlovník Ty?? :^)
cicmoši 20. 11. 2007, 9:37
@Raffaelo ;-) veruš píšem asi pozdě.... ;-) ;-) ale ja to robím od oka.......proste tiež prilievam pokail je to hodne husté na hustejšiu kašu........ :-$ :-$ snád ste to potom prežili a neboli zabetonovaný.............. (smich) (smich) (jidlo) skús to na budúce s menšieho jmnožstva jáhel - pojde ti to lepšie, u nás sa to robí s celého sáčku, páč ja mám doma žrútov............ ;-) ;-) ;-) (L)
Lalaa 3. 7. 2007, 11:35
Určitě prckovi udělám k večeři (Y) A sobě taky :-$
Urbicka 8. 5. 2006, 10:30
Tak dnes jsem tu dobrotu z jáhel zkoušela,malému chutnala a mě taky. :-P :-P Alespoň mám dobrý pocit,že papáme zdravě.Přidala jsem místo cukru med a máslo jsem vynechala.Protože mi prcek nikdy nechtěl žádnou kaši,myslím že tahle zabere na noc a bude sytý.Na sobě bych to preferovala radši jako sladkou snídani. ;-).Díky za nápad,u nás se už zabydlel.Hana
cicmoši 17. 5. 2006, 21:45
@Urbicka hani som rada, že vám chutí a hlavne prckovi, obdobne robím sýtu kašu aj z ryže, rozvarím - rozmixujem, dosladím hroznovým cukrom a k tomu dám pretlačený banán, alebo lubovolné ovocie /presnídavku/ a malá sa po tom može ,,utlouct,,....... ;-) a hlavne je to zdravé. Inak hroznový cukor je pre prckov do roka na sladenie najvhodnejší, lebo med je hodne alergénny.......... :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie