(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Tvarohový jáhelník
Potřebné ingredience
200g jáhel, 400ml mléka, 1 vanilkový cukr, 2 vejce, 50g másla, 1 tvaroh, ovoce dle chuti (já dávám jahody), skořice na posypání
Postup přípravy
Jáhly spaříme vroucí vodou a vaříme je 15 minut v mléce. Do uvařených jáhel vmícháme vanilkový cukr, žloutky, trochu másla a tvaroh. Do máslem vymazané mísy nalijeme půl jáhelné kaše a poklademe na ni ovoce, které máme rádi. Poté opět zalijeme jáhelnou kaší a vrstvení zakončíme ovocem. Z bílků vyšleháme sníh, kterým potřeme ovoce nahoře. Posypeme skořicí a zapečeme 20 minut při 180c Doba přípravy 40 minut, počet porcí 6, orientační cena 60kč
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
pavča9
(upraveno)
23. 3. 2010, 21:03
SUPER zdravá dobrůtka ,ochutnávali jsme u Svatulky a větší laskominku neznám-mňam mňam
zimenka1
(upraveno)
29. 3. 2010, 21:29
@pavča9
Páji zdravá dobrůtka to je, ale čokoláda je vááááááááááážně lepší
vseta
(upraveno)
30. 1. 2010, 19:46
vypadá to moc dobře, ukládám a brzy vyzkouším
zuzka89
(upraveno)
30. 1. 2010, 19:40
tvarohový jsem ještě neviděla, vypadá krásně
bebeda
(upraveno)
30. 1. 2010, 14:47
Svatko, jak silnou vrstvu těsta dáváš? - jde mi o to, jestli na velký plech nebo raději do pekáčku. Já jsem dělala nedávno jahelník do zapékací misky, chutnal nám moc, ale k obědu rozhodně nestačil (5 lidí). Jinak jahelník doporučuji všem a ten tvůj určitě taky zkusím - už se těším. Dáša
IZINKA
(upraveno)
14. 2. 2010, 15:19
@bebeda
do zapékací mísky stačí je vysoký tak 7 cm víc ne já ho dělala do dortove formy