Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Lasagne

0.0
Lasagne

Potřebné ingredience

Těsto na lasagne, mleté maso, kořenová zelenina, loupaná ster. rajčata, koření, česnek, sůl, pepř, proventsálské koření, bobkový list, rozmarýn, tvrdý sýr, bešamel

Postup přípravy

Uvaříme plátky lasagní v mírně osolené vodě. Uděláme si omáčku: ster. rajčata, mačkaný česnek, bazalka, sůl, pepř, proventsálské koření, bobkový list a rozmarýn. Orestujeme dozlatova cibuli, česnek s kořenovou zeleninou, přidáme maso a opět restujeme. Když je maso orestované, přidáme rozmixované rajčata a dochutíme - sůl, pepř, proventsálské koření, bobkový list, rozmarýn a hodinu necháme dusit.
Uvaříme bešamel.
__________________________________________________________________
Dno pekáče začínáme vrstvit bešamelem, na to vrstvu uvařených lasagní, vrstva omáčky, bešamel, na něj sypeme strouhaný sýr a dál střídavě vrstvíme. Poslední vrstvu bude tvořit smíchaný zbytek omáčky a bešamelu a zasypeme sýrem.
__________________________________________________________________
Pečeme cca 45 - 60min. na 170st.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

marcela54 25. 4. 2010, 19:44
To vypadá dobře :-p |:o) |:o),zkusím (Y) :-)
Pipotka 25. 4. 2010, 21:21
@marcela54 Marcelko, určitě vyzkoušejte (pl) (L)
(vitukacka) 25. 4. 2010, 19:42
Dobrý den,prosím když uvaříte lasagne,jak docílíte aby se k sobě hned nelepily?Mě se vždy hned slepí a nejdou od sebe,to se u toho pak navztekám 8 8o|Katka
Pipotka (upraveno) 26. 4. 2010, 8:09
@(vitukacka) Káťo, zkuste koupit tyhle (tesco)Ty se nemusejí ani vařit a byly opravdu super! http://www.cano.cz/testoviny/riscossa/semolinove-vajecne/lasagne-vajecne-500-g.html a nebo pak: Těsto na domácí lasagne Ke každým 300 g hladké mouky přidáme špetku soli, 3 vejce a 3 čajové lžičky oleje. Těsto propracováváme důkladně rukama, případně elektrickým hnětačem Potom ho necháme 30 minut až 1 hodinu odpočinout. (L) Ps: aby se nepřilepily je potřeba aby byly s co nejvěším obsahem semoliny. Domácí těsto jsem ještě nezkoušela, ale asi bych ho taky nevařila.
evčason 5. 2. 2010, 20:02
TÍM SE POŘÁD CPAL GARFIELD (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Pipotka 5. 2. 2010, 20:07
@evčason 8o| 8o| 8o| víš jak je to dobrý, to vařil Aleš ;-)
rozovka 18. 3. 2010, 13:45
@Pipotka Marně tu hledám ten postup (candle) ,-)
Pipotka 19. 3. 2010, 14:16
@rozovka ,-)Doplněno (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie